YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2008

Mersin Balık Çiftliklerine Karşı

  • 'Kiminle Yüzmek İsterdiniz?' Taşucu, Tisan-Dana Adası'ndan Anamur-Ören sahillerine kadar olan sekiz bölgeye 250'nin üzerinde balık çiftliği kurulması gündemde.
        

    Atlas

    Anamur Çevre, Doğa ve Turizm Derneği (AÇED) bölgeye kurulacak balık çiftliklerinin ekosistemi değiştireceğini ve Akdeniz foku ve Caretta caretta'ların yaşam alanlarını yok edeceğini belirterek bir imza kampanyası başlattı.

    Dernek yetkilileri Kaledran Yeşiovacık arasındaki bölgede 29 tane Akdeniz fokunun yaşadığını belirtiyor. Ayrıca Anamur Caretta caretta'ların en yoğun popülasyonuna sahip sahillerimizden biri. Bölgeye kurulacak balık çiftlikleriyle bu canlılar başta olmak üzere diğer deniz canlıların da geleceği büyük bir tehlikeye giriyor.

    Geçtigimiz aylarda 4 milyon balık ölen Güllük/Milas'taki balık çiftliklerinin sualtı görüntüleri Ufuk Arslan tarafından Ege Ulusal Haber'in web sitesinde yayınladı. Ufuk Arslan ''Dikkatlice incelediğinizde, kafes içindeki üretim balıklarından başka canlı belirtisi sualtında yok. Ölen balıklar ile kafesler ağlarıyla deniz dibine atılmış. Yem atma ile deniz dibinde göz gözü görmüyor. Dip görüntüleri, korku filmi gibi. Kafes ağlarındaki balık ve yem kalıntılarını dikkatlice inceleyin. Bu balıkları gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz diyen yetkili ve bilim adamlarının kulaklarını çınlatın. Bu denizlerde değil balıklar insanların yüzmeleri halinde vücutlarında neler olabileceğini bir düşünün' diyor. (Ayrıntılı bilgi ve fotoğraflar www.egeulusalhaber.com adresinde)

    http://www.kesfetmekicinbak.com/doga/07064/
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu