YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Nisan 2008

İstanbul’da Kartal Göçü Zamanı

  • İstanbul’un kartallarını görmek için; 15 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında her gün uzmanlar eşliğinde “Boğaziçi-İstanbul’un kartalları” gezisi organize ediliyor.    

    İstanbul’da yaşayan pek çok kimsenin farkında olmadığı ama milyonlarca yıldır devam eden muhteşem bir doğa olayı baharla birlikte yine başlamak üzere. Avrupa’nın en büyük yırtıcı göç yolu üzerinde yer alan İstanbul semalarından yılda iki defa binlerce kuş geçer. Bu özelliğiyle İstanbul, dünyanın en önemli kuş göçü rotaları üzerindedir.

    Kartal, leylek ve şahinleri, Mart ayı sonları ve Haziran ayı başları arasında Sarıyer sırtlarından, Eylül ve Kasım ayları arasında ise Çamlıca tepelerinden görmek mümkündür. İstanbul’un, küçük orman kartalı, yılan kartalı, küçük kartal, şahin, arı şahini, atmaca, yoz atmaca, leylek ve karaleylek gibi kuşların göç rotası üzerinde bulunması, Türkiye’nin yurtdışı tanıtımlarında da kullanılması gereken önemli bir özelliğidir. İstanbul’un bu özelliğinin, İstanbullular tarafından tanınması İstanbul’un yok olmak üzere olan doğası için son umut olabilir.

    İstanbul’un kartallarını görmek için; Doğa Turizm 15 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında her gün uzmanlar eşliğinde “Boğaziçi-İstanbul’un kartalları” gezisi organize ediyor. Bu gezi ile İstanbul’un kalan son ormanlarının kıyısında, asırlardır Afrika'dan gelerek kuzeye devam eden göç mucizesine tanıklık etmek için sabahın erken saatlerinde Sarıyer’e varılacak ve gün boyunca küçük orman kartalı, yılan kartalı, şahin, arı şahini, atmaca ve leylekler izlenecek.

    Bireysel katılımların yanı sıra İlköğretim okulları için de özel grup gezileri yapılıyor. Bu kapsamda Doğa Derneği yetkilileri okulları ziyaret ederek öğrencilere kuşlar, kuş göçü ve İstanbul Boğazı’nın göç açısından önemini anlatıyorlar.

    Katılım için İletişim: Doğa Turizm 212 252 56 76 www.dogadaturkiye.com

    http://www.dogadernegi.org/index.php?sayfa=haber&id=136

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu