YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Nisan 2008

Güneşle Çalışan Arabayla Dünya Turu

  • Tasarladıkları güneş, rüzgar ve insan enerjisiyle çalışan pedallı arabayla Hindistan’a ulaşmak üzere Fransa’dan yola çıkan iki genç Bilecik’e geldi.

    09.04.2008 Birgün

    Tasarladıkları güneş, rüzgar ve insan enerjisiyle çalışan pedallı arabayla Hindistan’a ulaşmak üzere Fransa’dan yola çıkan iki genç Bilecik’e geldi. Fransa’dan yola çıkan ve Bilecik’e gelen gençler Benoit Albanel (25) ve Romain Benoit (25), yaklaşık bir yıl boyunca 15 bin kilometre yol kat ettikten sonra Hindistan’ın Kalküta kentine ulaşacaklar.

    Nantes Üniversitesi’nin desteğiyle tasarladıkları güneş, rüzgar ve insan enerjisiyle çalışan pedallı araçlarıyla yaklaşık 3 ay önce yola çıkan ve Bilecik’e ulaşan 2 Fransız genç, 15 ülke topraklarından geçecek. Fransız gençler, uzun ve maceralı yolculuklarının amacının, insanları iklim tehlikelerinden haberdar etmek ve fosil yakıtlara bağımlı olmadan da hayatın sürdürebileceğini göstermek olduğunu söylediler. İki kişilik araçta, güneş panelleri, bu paneller aracılığıyla dolan akü, rüzgar yelkenleri ve insan gücüyle hareket etmesi için pedallar bulunuyor.

    Bisiklet tarzı araba, güneşin durumu, yoldaki eğim ve rüzgarın şiddetine bağlı olmak üzere saatte ortalama 25 kilometre hız yapabiliyor. Gençler Türkiye’den sonra İran’a geçeceklerini ve yaklaşık 1 yılda yolculuklarını tamamlayacaklarını ifade ettiler.

    http://www.birgun.net/bolum-72-haber-62184.html#haber_basi

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu