YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2008

Belediye, Yeşil Alanı TOKİ’den Kurtardı!

  • Ayvalık Belediyesi, turistik kentlerin kâbusu olan betonlaşmaya karşı savaş açtı. TOKİ’nin konut yapmak istediği seyir terası Cennet Tepesi yeşil alan ilan edilerek yapılaşmadan kurtarıldı.

    12.04.2008 Milliyet

    Ayvalık’ın en güzel seyir yerlerinden Cennet Tepesi’nde 280 konut inşa etmek isteyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) temaslara başlarken, Ayvalık Belediye Meclisi erken davrandı. İmara açık tepedeki 80 bin metrekarelik arazinin yeşil alan statüsüne alınmasıyla bölgede betonlaşma tehlikesi de ortadan kalktı.

    Meclis, TOKİ’nin ilçede toplu konut yapma konusundaki ısrarlı tutumunun önüne geçebilmek için Kız Meslek Lisesi’nin karşısındaki 1157 metrekarelik imara açık arsayı da yeşil alana çevirdi.

    Ağaçlar nakledilsin!

    CHP’li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “TOKİ yetkilileri Ayvalık’a görüşmeye geldi. Cennet Tepesi’ne konut yapmak istediklerini söylediler. Biz de toplu konut için uygun görülen alanın yetişkin ağaçlarla kaplı olduğunu söyledik. Buna karşılık TOKİ yetkilileri ağaçların başka bir alana nakledilmesinin sağlanabileceğini söyledi” dedi. Konuyu İlçe Tarım Müdürlüğü’ne danıştıklarını kaydeden Türközen, “Yetişkin kızılçamların naklinin olmayacağı bildirildi. Konuyu meclisimize götürdük. 

    Belediye meclisi, Cennet Tepesi’ndeki yoğun ağaçlık alanın halkın nefes almasını sağlayacak seyir ve dinlenme yeri olarak korunmasına karar verdi. 80 bin metrekarelik alanı yeşil alan kapsamına alarak burayı korumaya karar verdik” dedi.

    İlçenin turistik kimliğini düşünerek planlı ve insan merkezli bir yapılaşma öngördüklerini vurgulayan Türközen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buraya konut yapılırsa, halkımızın nefes alacak yeri kalmayacak. Bölgenin toplu konut yapılarak betonlaştırılmasına kesinlikle izin veremeyiz. Cennet Tepesi’ne yapılmak istenen 280 konut, Ayvalık’ın konut sorununa çözüm olmayacağı gibi ilçenin turistik kimliğine bir katkı sağlamaz. Yeşil dokunun korunmasından yanayız.”

    http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&ArticleID=515993&Date=12.04.2008&ver=56

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu