YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Nisan 2008

Morrissey’den Kanada’ya Boykot

  • Şarkıcı Morrissey, Kanada'daki fok katliamını protesto için Montreal Senfoni Orkestrası ev sahipliğindeki, Buffy Sainte-Marie’nin 50'nci sanat yılı şerefine gerçekleştirilecek özel projede yer almayacağını açıkladı.

    14.04.2008 CNN Türk

    Morrissey ilgililere gönderdiği yazılı açıklamada, Kanada’dan gelen konser ve özel projeleri reddetmesinin nedeni olarak, bu ülkede her yıl bahar aylarında başlayan fok katliamını "vahşet" olarak görmesini ve "öldürülen fokların içler acısı görüntülerinin psikolojisini olumsuz etkilemesi"ni gösterdi.
     
    Morrisey, “Kanada’da gerçekleştirilen katliam kabul edilemez ve ne yazık ki hayvanlara karşı uygulanan kötülükler yalnızca burada vuku bulmuyor. Japonya’da yunus katliamı, İzlanda’da tekrar canlanan balina avcılığı, İsviçre’de kürkleri için katledilen kediler ve kürk vahşetinin bir numaralı sanığı olan Çin’deki akıl almaz görüntüler diğer tehditkar örnekler” dedi.
     
    Morrissey, fok avcıları tarafından sıkça kullanılmakta olan “fok kürkü ile geçimizi sağlıyoruz” argümanı hakkında ise “Almanya’da 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan gaz odalarının da bir amaca hizmet ettiği söyleniyordu, bence aralarında hiçbir fark yok” ifadesini kullandı.

    Morrissey yazılı açıklamasını, “Fok katliamı gözünü hırs bürümüş avcılar tarafından sürdürüldükçe ve Kanada hükümeti ülkesinin her geçen gün kötüye giden imajına aldırmadan bu vahşetten elde ettiği geliri savundukça, bu ülkede konser vermeyi hazmedemem” sözleri ile noktaladı.
     
    11 yaşından beri vejetaryen olan İngiliz sanatçı, bir barış aktivisti ve yaşam hakkı savunucusu olarak tanınıyor.

    http://www.cnnturk.com/YASAM/haber_detay.asp?PID=223&HID=1&haberID=448367

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu