YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Nisan 2008

Alma Fokların Ahını!

  • Bodrum'un Yalıkavak beldesinde, akdeniz foklarının üreme alanı olan Küdür Yarımadası'na atık boşaltan iki vidanjöre ceza yağdı.

    19.04.2008 Radikal

    MUĞLA/TRABZON - Bodrum'un Yalıkavak beldesinde, akdeniz foklarının üreme alanı olan Küdür Yarımadası'na atık boşaltan iki vidanjöre ceza yağdı. Valilikten yapılan açıklamaya göre özel şirkete ait vidanjörlerin çalışma rupsatları iptal edildi, şoförler Hasan Tekin ve Gökhan Kaya'ya Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 24'er biner YTL para cezası kesildi. Yalıkavak Belediyesi Encümeni da şoförlere biner YTL para cezası uyguladı. Özel şirketlere ait vidanjörlerin şoförlerine daha önce de savcılık tarafından Çevre Kanunu'na muhalefet suçundan ikişer bin YTL para cezası verilmişti. Böylece iki şoföre uygulanan para cezası 54 bin YTL'ye ulaştı.

    Şoförler hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. İki vidanjör faaliyetten men edildi.'

    Bakan: Ceza caydırıcı da...

    Çevre cezaları dün Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da gündemindeydi. Trabzon'da bazı incelemelerde bulunan Eroğlu, gazetecilerin Bodrum Güllük'te MNG şirketinin yaptığı izinsiz dolgu ve diğer çevre suçlarıyla ilgili soruları yanıtlarken "Cezalar aslında caydırıcı ama denetim eksikliği var. Bu eksikliği gidermek için de çalışmalarımız sürüyor" dedi.

    Özellikle geceleri ve hafta sonlarında yaşanan denetim eksikliğini gidermek için yıldırım ekipler oluşturduklarını anlatan Eroğlu, bu ekiplerin geçtiğimiz günlerde Trakya'da denetimlere çıktığını söyledi.

    Eroğlu, Güllük Körfezi'ni izinsiz olarak dolduran MNG şirketine, İl Kültür Müdürlüğü'nce 'Turizmi Teşvik' ödülü verilmesiniyse "O ödülü biz vermedik. Şöyle değerlendirmek lazım; kabahati varsa o ayrıdır. Takdir edecek bir tarafı varsa takdir etmek, ceza verilecek tarafı varsa cezalandırmak gerekir" diyerek değerlendirdi. (aa, dha)

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=253463

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu