YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Mayıs 2008

Betona Yolculuk!

  • Gökova Körfezi’nin Bodrum Yarımadası’ndaki bölümünde kalan Kissebükü ve Çökertme koylarının tepelerindeki ormanlık alanlar da beton işgalinin kurbanı oldu.

    28.04.2008 Milliyet

    “Mavi Yolculuk”un en önemli uğrak yerlerinden biri olan ve geçtiğimiz yıllarda arazi tahsisiyle gündeme gelen Gökova Körfezi’nin Bodrum Yarımadası’ndaki bölümünde kalan Kissebükü ve Çökertme koylarının tepelerindeki ormanlık alanlarda da beton işgalinin başlaması dikkat çekiyor. Böylece, her geçen gün betonlaşan Bodrum Yarımadası’nın, bakir kalmayı başarabilmiş cennetten köşeleri de giderek yok oluyor. “Mavi Yolculuk”un seyrine doyum olmayan belki de son doğal alanları, yasal izinle talan ediliyor.

    Bakanlık yetkilileri, “Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi” ilan edilen Gökova ve Bodrum koylarındaki hazine arazilerinin yapılaşmaya açılmasını sağlayan kararla, söz konusu arazinin konaklama tesisleri yapılmak üzere tahsise açıldığını bildirmişlerdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Gökova’daki Kissebükü ve Çökertme koylarında toplam 1800 dönüm araziyi konaklama tesisleri yapılmak üzere tahsise açması, çevreciler, Bodrum Belediyesi ve TÜRSAB’tan büyük tepki görmüştü.

    30 bin imza toplanmıştı

    Koyların tahsise açılmasından sonra, Bodrum’da bulunan çevreci sivil toplum örgütleri, “Mavi Yol Girişimi” adıyla bir çatı altında birleşerek, söz konusu tahsislerden vazgeçilmesi için 30 bini aşkın imza toplamıştı. Mavi Yol Girişimi adına da Bodrum Deniz Ticaret Odası, Muğla İdare Mahkemesi’ne tahsislerin durdurulması için dava açmıştı.

    Bu arazilerin tahsise açılmasıyla ilgili dava devam ederken, Kissebükü Koyu’nu kuşbakışı gören ormanla kaplı tepelerde ise beton işgali başladı. Bugüne kadar pek dokunulmamış, gizli cennet kabul edilen bu bakir alanlarda binlerce ağaç katledilerek “Anastasiapolis Villaları” adı altında yeni bir şehir kuruluyor. Çevreciler, “Ormanlar ve kıyılar, doğal alanları yiyip yutan beton canavarına karşı maalesef duramıyor. Bu yapılaşma burada kalmaz. Koylara inmeye çalışacaktır. Zaten bakanlık bile bunun için uğraşıyor. ‘Mavi Yolculuk’un adı birkaç yıl sonra, ‘beton yolculuğu’ olacaktır” dediler.

    http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&ArticleID=521672&Date=28.04.2008

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu