YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Haziran 2008

Fırtına Vadisi Belediyenin Çöplüğü Oldu

  • 13.06.2008 NTVMSNBC

    Rize Çamlıhemşin Belediyesi’nin bir aydır ilçeden ve Ayder Yaylası’ndan toplanan çöpleri Fırtına Vadisi’ne döktüğü belirlendi. Çöpleri yakarak imha eden belediyenin bu uygulamasına çevre sakinleri tepki gösterdi.

    Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan Fırtına Vadisi, bir aydır yoğun duman altında bulunuyor. Vadide biriktirilen çöplerin yakılması sonucu oluşan koku ve duman bölgede nefes almayı zorlaştırıyor. Çamlıhemşin Belediyesi ilçeden ve Ayder Yaylası’ndan getirdiği çöpleri, Aşağı Şimşirli köyünde dere kenarına depolayıp döküyor.

    Kaymakamlığa çöp dökümünün durdurulması için dilekçe veren çevre sakinleri, belediyenin Fırtına Vadisi’ni çöplüğe dönüştürmesine tepki gösterdi.

    Bölgede yaşayanlar tepkilerini “Vadinin kirletilmemesi için uğraşırken belediyenin çöp dökmesine anlam veremiyoruz. Burası birinci derece SİT alanı ama belediye çöp döküyor. Dört köy bu çöpten rahatsız durumdayız. Koku ve sinek vadiyi sardı. Evimizden dışarı çıkamıyoruz. Maalesef ilgilenen yok. Yapacak bir şey yok deyip çöp dökmeye devam ediyorlar” sözleriyle ifade etti.

    Çevre sakinlerinin protesto için çöplerin döküldüğü alanda toplandıkları saatlerde Çamlıhemşin Belediye Başkan Vekili Yaşar Alinoğlu da bölgeye geldi. Şikayetleri dinleyen Alinoğlu, eleştirilere şöyle yanıt verdi:

    “Bu çöpleri ben mi üretiyorum? Bizim görevimiz çöpleri toplayıp en uygun şekilde imha etmektir. Bizde bunu yapıyoruz. Başka alanımız yok. Fırtına Vadisi üzerinde dereye sızıntı yapmadan imha ediyoruz. Her belediyenin çöp sorunu var. Ama bizim insanımız sabredemiyor, hemen tepki gösteriyor.”

    Fırtına Vadisi’ne yapılmak istenen hidroelektrik santrali inşaatı, çevrecilerin tepkisi üzerine iptal edilmişti.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/449929.asp  

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu