YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Haziran 2008

Bafa Gölünü Kurtarma Çabaları Hızlandı

  • 14.06.2008 Haberler.com

    Akılcı doğal kaynak kullanımı projesi dahilinde örnek damlama sulama ve çevre dostu tarım uygulamaları ile eğitimleriyle bölgede akılcı doğal kaynak kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Çevre ve Orman Bakanlığı (Sulak Alanlar Şubesi ve Aydın İl Çevre ve Orman Müdürlüğü) ve WWF-Türkiye başta olmak üzere kamu, özel sektör, STK, üniversiteler vb. diğer ilgi gruplarının işbirliği ve desteği ile gerçekleştirilen proje kapsamında çeşitli eğitim ve platform toplantıları düzenleniyor. 

    Proje kapsamında; Entegre (Bütünleşik) Su Yönetimi, Sulak Alan Yönetim Planlanması, AB Su-Tarım-Turizm-Sanayi-Çevre Politikaları, Proje Döngüsü Yönetimi vb. konularda eğitim etkinliklerinden biri Söke'de gerçekleştirildi. Söke Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya; Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Aydın Çevre Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, Muğla Çevre İl Müdürlüğünden Erdinç Uyar, DSİ ve Milli Parklar'dan uzmanların yanı sıra Söke Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Sarınç, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek ve sivil toplum Örgütü temsilcileri katıldı.

    Başta Tuz Gölü ve Beyşehir Gölleri olmak üzere Türkiye'deki birçok sulak alanın kuraklık etkisinde olduğu gibi Bafa Gölünün de kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Doğal Hayatlı Koruma Vakfı Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Çağrıdeniz Eryılmaz, "Türkiye artık su zengini bir ülke olmadığı gerçeğini kabul etmeliyiz. Mevcut sulak alanlarımızın korunması, su rezervlerimizi bilinçli kullanım konusunda hepimize görev düşüyor. Bu nedenle hazırlanan projelerin uygulanması ve başarıya ulaşması için yörelerdeki vatandaşlarla, sivil toplum örgütleri, yerel yöneticilerle birlikte ortak hareket edilmek zorunda" dedi.

    Toplantıda bir konuşma yapan Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Bafa Gölüne yönelik başlatılan çalışmalara destek verilmesi gerektiğini söyleyerek; "Eğirdir Gölünün kurtarılması için sürdürülen çalışmaları yakından biliyorum, ciddi mesafe alındı. Bafa Gölüne yönelik yapılacak projelerinde faydalı olacağına inanıyorum. Ancak projelerin amacına ulaşması için yerel yöneticiler, sivil toplum örgütleri, yöre halkı ve çiftçilerimizle birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.

    Toplantıda Çevre ve Orman Bakanlığı uzmanlarının sunumları ile Bafa Gölünün kurtarılması için hazırlanan proje tanıtıldı. Akılcı Doğal Kaynak Kullanımına Yönelik Kapasite Geliştirilmesi, Akılcı Doğal Kaynak Kullanımı Uygulamaları, Bafa Gölü Yönetim Planına Doğru Akılcı Yönetim ve Kullanım İçin Kapasite Artırımı, Akılcı Doğal Kaynak Kullanımı ve Yönetimini Destekleyen İletişim Faaliyetleri gibi hedefler belirlenen proje STK Hibe Programı tarafından desteklenip, Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse ediliyor.

    http://www.haberler.com/bafa-golunu-kurtarma-cabalari-hizlandi-haberi/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu