YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Eylül 2008

Kapak Kapandı, Kirlilik Gün Yüzüne Çıktı

  • 21.09.2008 NTVMSNBC

    Aydın'ın Söke ilçe Belediye Başkanı ve Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, sulama sezonunun bitmesi nedeniyle Denizli'deki Adıgüzel Barajı'nın kapakları kapatılınca Büyük Menderes Nehri'ndeki kirliliğin gün ışığına çıktığını belirtti.

    Özekmekçi gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyük Menderes Nehri'nin Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi yakınında Suçıkan mevkisinde doğduğunu, Işıklı ve Küfi çaylarını biriktirdikten sonra Denizli'nin Çivril ve Baklan ilçelerini geçtiğini, 584 kilometrelik yolculuğun ardından Söke Ovası'ndan Ege Denizi'ne döküldüğünü anlattı.

    Nehrin geçtiği yerleşim yerlerinde evsel, sanayi ve endüstriyel atıkların su kanalına bırakıldığını anlatan Özekmekçi, şöyle dedi:

    "Adıgüzel Barajı'nın kapakları sulama sezonunun sona ermesiyle kapatılınca kuruyan nehirdeki kimyasal kirlilik gün ışığına çıktı. Nehirdeki kirlilik bizi çok üzüyor. Havzadaki yerleşim yerlerinin bir çoğunda arıtma tesisi yok. Söke Belediyesi olarak havzada en eski arıtma tesisine sahibiz ve tesis sorunsuz çalışmaktadır. Biz Söke olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Acilen diğer bölgelerin de arıtma kurmalarını, Büyük Menderes Nehri'ni kurtarmalarını bekliyoruz."

    http://yesil.ntvmsnbc.com/Haberler/HaberDetay.aspx?HaberId=465

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu