YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2009

Dünya Su Forumu Sona Eriyor Önemli Konular Belirsizliğini Koruyor

  • WWF Türkiye Açıklaması

    WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Suyun hatalı yönetimi ve iklim değişikliği konularında izlenecek yol açık şekilde belirlenmediği takdirde, dünya kamuoyunun su konusundaki artan kaygılarını gidermek mümkün gözükmüyor” dedi.

    5. Dünya Su Forumu’nun Türkiye’de yapılması, Türkiye’nin su politikaları için beklenen olumlu gelişmeler açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken, forumdan dünyanın su gündemine yakın, çağdaş bir yaklaşımın çıkmaması dikkat çekti.

    Demirayak, Dünya Su Forumu’nda iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkilerinin doğru biçimde yer aldığını görmekten memnuniyet duyduğunu, ancak, suyun doğru yönetiminde değişim yaratmaya yönelik çok az  ilerleme  kaydedilmiş olmasının hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Demirayak ayrıca, “WWF-Türkiye olarak, korunan ve iyi yönetilen su kaynakları ile geri kazanılan sulak alanların, iklim değişikliğinin etkisinin azaltılmasında ve iklim değişikliğine uyumda önemli rol oynadığını görüyoruz.” dedi.

    Filiz Demirayak ayrıca, “5. Dünya Su Forumu’nun Bakanlar Bildirgesi; açık bir biçimde suyun yönetimine odaklanmalı; eskimiş ve basmakalıp sözler yerine çevresel akışların korunması ve su yönetimi deneyimlerinin paylaşılmasına ilişkin somut eylem planları içermelidir" dedi

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu