09.11.2009 NTVMSNBC
Amerika'dan gezegenin geleceği için kötü bir haber geldi. ABD'de Kongre'nin çıkarmayı planladığı iklim değişikliği yasası rafa kaldırıldı.
ABD'de senato, yasanın getiri ve götürülerinin hesaplanması için beş haftalık süreyi başlattı. Angela Merkel ve Ban Ki-Moon, kararın açıklanması üzerine endişelerini dile getirdi. Merkel, küresel bir iklim anlaşmasının gerçekleşebilmesini Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla karşılaştırdı. ABD Kongresi'nde konuşan Merkel, tüm ülkelerin bağlayıcı zorunlulukları olması dile getirdiğinde Demokratlar alkışlarken, Cumhuriyetçiler sessiz kaldı.
Ban Ki-Moon ise Amerika'nın Kopenhag'dan önce sera gazı salımları hakkında ciddi bir karara varması gerektiğini vurguladı. Ban Ki-Moon, aynı zamanda, AB'nin gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadele edebilmeleri için önerdiği 50 milyar euro'luk iklim fonunun arttırılması gerektiğini söyledi. Ban Ki-Moon, esas ihtiyaç 400 milyar dolar olduğu için, örneğin 100 milyar euro'nun da yetmeyeceğini, ancak bunun en azından iyi bir başlangıç olabileceğini, oysa ki 50 milyar euro'nun hiçbir anlam ifade etmediğini belirtti.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013