YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Ağustos 2012

Şimdi "Yeşil Ofis" zamanı

  • 3 Ağustos 2012 Cuma Ntvmsnbc
    İstanbul'daki Kanyon alışveriş merkezi "Yeşil ofis" uygulamasını başlattı.

    Yeşil Ofis uygulamasını başlatan ekip üyeleri bu süreci şöyle anlatıyorlar: "İlk olarak çalışanlarımızın mevcut tüketim alışkanlıklarını değerlendirmek adına WWF kanalı ile 'Ne Kadar Yeşilsiniz?' anketini çalışmalarımızın öncesi ve sonrasını yansıtması amacıyla 2 kez tekrarladık.

    WWF’ten aldığımız eğitim desteği ile ekibimizin tam katılım sağladığı İklim Değişikliği ve Yaşayan Gezegen konu başlıklarında 2 eğitim gerçekleştirildi.

    Alışkanlıklarımızı değiştirdik! Şirket seyahatlerinde öncelik doğa dostu otellere verildi. Kırtasiye süreçlerinden sıvı siliciler, mutfaktan tüm plastik ürünler çıkarıldı. Tek kullanımlık piller pil atık kutularına atılarak yerine ofislere alınan şarj aletleri ile kullanabilen şarjlı piller tercih edildi.

    Yeşil kitaplık oluşturuldu. Ortak kullanıma sunulan kitapların yanı sıra çalışanlarımız evlerinden getirdikleri kitapları tüm ekip arkadaşlarıyla paylaştılar.

    Tüm çiçek gönderim süreçleri iptal edilerek ihtiyaç duyulduğunda TEMA vakfına ağaç dikilmesini sağlandı. Bizimle yeni çalışmaya başlayan arkadaşlarımızın ilk iş gününde ise onlar için WWF’in evlat edinme programına bağışta bulunarak, tercih ettikleri türü tehlikede olan doğa canlılarından birini evlat edinme imkanı sunuldu.

    Tüm ekibimiz ile birlikte doğada yok olmaları uzun yıllar süren ve çevre kirliliğinin en büyük kaynaklarından biri olan plastik poşetleri kullanmama sözü vererek biri Kanyon alışverişlerinde diğeri ise evlerinde aileleri ile birlikte kullanabilecekleri 2 adet bez çanta tasarlanarak, armağan edildi.

    Yemekhanemizden artan yemekler düzenli olarak hayvan barınaklarına ulaştırılarak onlarla paylaşıldı, şu günlerde  artan yemeklerin bir kısmını gübre olarak kullanılması üzerine de çalışmalarımız sürüyor.

    Kanyon konut bahçesinde, Kanyon çalışanları için yetiştirdiğimiz kuşburnundan yine kendi yemekhanemizde marmelat yapıldı ve evlerine götürmeleri için ekibe armağan edildi. Aynı zamanda bu kuşburnu fidelerini balkon ya da bahçelerine ekmeleri için paylaşıldı. Lavanta, biberiye ve defnelerimizi bahçemizde kendimiz için yetiştirmeye devam ediyoruz.

    Yeşil Ofis programı sayesinde yapılan tasarruf
    Tüm bu önlemler sayesinde kurumdaki elektrik tüketiminde yılın ilk beş ayını geçen yıla oranla yüzde on iki oranında azalma var. Kağıt tüketiminde ise yılın ilk beş ayına kıyasla yüzde yedilik bir tasarruf söz konusu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu