YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Eylül 2012

Kınalı keklikler doğayla buluştu

  • 12 Eylül 2012 Cumhuriyet
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaban hayvanı yerleştirme projesi kapsamında üretimi sağlanan bin kınalı keklik, Çorum'un çeşitli bölgelerinde doğaya bırakıldı.

    Çorum Orman İşletme Müdürü Osman Erişen, beraberindeki ekiple kente tahsisi yapılan bin kınalı kekliğin, Çatak, Kırkdilim, Başpınar, Çampınar ve Fındıcak mevkilerinde doğaya salımını gerçekleştirdi.

    Erişen, doğanın dengesini korumaya çalıştıklarını söyledi. Çorum'a tahsis edilen bin kınalı kekliğin korunaklı alanların belirlenmesi sonrasında doğaya salındığını ifade eden Erişen, ''Orman Genel Müdürlüğümüzün biyolojik mücadele ve orman zararlılarıyla mücadelesi kapsamında keklik salımı işlemini gerçekleştiriyoruz'' dedi.

    Kenelerin azalmasında fayda sağlıyorlar
    İnsanoğlunun bilinçsiz avlanmayla doğayı tahrip ettiğini belirten Erişen, yöre halkının bu durum karşısında daha duyarlı olmasını beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
    ''Doğada nesli azalan ve tehdit altında olan türlerin suni ortamlarda çoğaltılarak, tekrar doğaya bırakılması, doğanın korunması ve doğa bilincinin gelişmesi bakımından önemli. Son yıllarda ülkemizde birçok vatandaşımızın ölümüne neden olan kenelerin azalmasına fayda sağlayan bu hayvanlar, aynı zamanda ekolojik dengenin korunmasında da biyolojik mücadeleye katkı sağlıyor.''

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu