YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Ekim 2012

Balık çiftliklerine kısıtlama

  • 10 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    Doğal göller ile içme ve kullanma suyu temin edilen kaynaklarda balık yetiştiriciliği tesisleri kurulamayacak.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı, su kalitesinin korunması amacıyla, doğal göller ile içme ve kullanma suyu temin edilen kaynaklarda balık yetiştiriciliği tesisleri kurulmasına son verecek bir düzenleme hazırladı.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Yüzeysel Su Kalitesi Yönetimi Yönetmeliği taslağı Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

    Yönetmelik, açık deniz haricindeki bütün yüzeysel sular ile kıyı ve geçiş sularını kapsayacak.

    Yönetmeliğe göre, doğal göller ile içme ve kullanma suyu temin edilen rezervuarlarda balık yetiştiriciliği tesisleri kurulamayacak.

    Bu kapsam dışında kalan baraj gölleri ve göletlerde minimum su kotundaki rezervuar alanının en fazla yüzde 3'üne kadar alanda olmak kaydıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın uygun görüşü ile, balık yetiştiriciliği tesislerinin kurulmasına izin verilebilecek. İzin verilen ya da daha önceden izin verilmiş olan tesislerin çevresinde su kalitesi ölçüm ve izleme çalışması yapılacak.

    Yönetmeliğe göre, su kirliliği açısından hassas su alanları ile nitrata hassas su alanları belirlenecek. Suların ekolojik ve kimyasal kalite durumlarını gösteren haritalar hazırlanacak.

    Su kütlesine etki eden noktasal ve yayılı kaynaklı baskılar ile biyolojik ve hidromorfolojik baskılar ve etkiler dikkate alınarak su kalite değerlendirmesi yapılacak.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu