YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2012

"4. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu"

  • 11 Ekim 2012 Cumhuriyet
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, "Ülkemizde yapılan bilimsel çalışmalar sonucu 21 önemli deniz kaplumbağası yuvalama alanı tespit edilmiş, bu alanlara ilişkin koruma ve kullanma koşulları oluşturulmuştur" dedi.

    Akıncıoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) düzenlenen ''4. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu''nun açılışında yaptığı konuşmada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin bitki ve hayvan türleri açısından zengin bir coğrafyada yaşadığı bilinciyle, ulusal mevzuata ve uluslararası gelişmeler gereği, canlı türleri ile ekosistemlerinin korunmasını büyük bir önemle izlediğini vurguladı.

    İnsanlık tarihinin milyarlarca yıllık gelişiminin ortak bir ürünü olan ve dünyanın birçok ülkesinde benzeri olmayan tabii kaynaklar ile biyolojik çeşitliliği bozmadan, kalkınma ilkelerine uygun bir şekilde işletilmesi, araştırılması ve sürdürülebilir şekilde kullanılmasında önemli görevler üstlendiklerini anlatan Akıncıoğlu, ''Bu kapsamda ülkemizdeki tüm türlerin korunması amacıyla bakanlığımızca tür izleme ve koruma genelgesi çıkarılıp, web sitesinde yayınlanmıştır. Ülkemizde yapılan bilimsel çalışmalar sonucu 21 önemli deniz kaplumbağası yuvalama alanı tespit edilmiş, bu alanlara ilişkin koruma ve kullanma koşulları oluşturulmuştur'' dedi.

    Değişik üniversitelerden çok sayıda bilim insanının katıldığı sempozyum 3 gün sürecek.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu