YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2012

Yaban hayat, bu merkezde rehabilite oluyor

  • 29 Kasım 2012 Radikal
    Bursa'nın Karacabey İlçesi'ndeKİ Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi'nde, yaralanan ve kaçak yollarla ülkeye sokulan çok sayıda vahşi ve yaban hayvanı tedavi edilerek, yeniden doğal ortamlarına bırakılıyor.

    Karacabey İlçesi’nde Ovakorusu Ayı Barınağı’nın yanında inşa edilen ve geçen yıl faaliyete geçen Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, Türkiye ’de bu amaçla yapılan tek tesis konumunda olduğu belirtildi. Uluslararası standartlardaki bu merkezde, özellikle kaçak yollardan ülkeye sokulan yaban hayvanları ile doğada zor durumda bulunan yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu yapılıyor. Ayrıca, yiyecek ihtiyaçları gideriliyor.

    LİSTENİN BAŞINDA VAŞAK VAR
    Merkezde tedavi gören hayvanların başında Dünya Koruma Birliği tarafından hazırlanan, nesli tehlike altındaki 120 memeli türü listesinde yer alan vaşak geliyor. Karadeniz Bölgesİ’nde ormanlık bir alanda bir gözü yaralı olarak bulunan ve merkeze getirilen vaşak, burada veteriner ve bakıcıların kontrolünde tedavi görüyor.

    Merkezde aralarında vaşakın yanı sıra, kartal, baykuş gibi yırtıcı kırtıcı kuşlar ve örümcek maymunlarında bulunduğu 16 hayvan barındırılıyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu