YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2012

Dünyanın en yaşlı ve büyük ağaçları ölüyor

  • 7 Aralık 2012 Radikal
    Avustralya ve ABD'deki bilim adamlarının çalışmaları, önlem alınmazsa, çok sayıda hayvanı barındıran ve biyolojik çeşitliliğe katkıda bulunan yaşlı ağaçların neslinin tükeneceğini gösterdi.

    Bilim adamlarının çalışmaları, Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika, Asya, Güney Amerika, Latin Amerika ve Avustralya'da 100-300 yaşındaki büyük ağaçların “endişe verici düzeyde yok olduğunu” ortaya koydu.

    Avustralya Üniversitesi'nden David Lindenmayer, bunun neredeyse her tür ormanı ilgilendiren küresel bir sorun olduğunu vurguladı.

    Fil, kaplan ve balinaların sayılarının azaldığını hatırlatan bilim adamı, verilerin bu ağaçların da aynı kaderi paylaşabileceğini gösterdiğini belirtti.

    Avustralya'daki üvez ağaçları, ABD'deki çamlar, California bölgesindeki sekoyalar ve Tanzanya'daki bambuların tükenme tehlikesi en fazla olan türler olduğu bildirildi.

    Yangınların ormanların yok olmasının tek sorumlusu olmadığını belirten bilim adamları, yangınların çıkmadığı yıllarda bile bu ağaçların yok olma oranının normalden 10 kat fazla olduğunu vurguladı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu