YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2012

Kıyafetlerde detoks zamanı

  • 14 Aralık 2012 Ntvmsnbc
    Greenpeace'ten yapılan açıklamaya göre, Amerikan tekstil firması Levi's, 2020 yılına kadar ürünlerinde sağlığa ve çevreye zararlı tüm kimyasalların kullanımından vazgeçeceğini bildirdi.

    Greenpeace'ın kimya uzmanı Christiane Huxdorff, firmanın bu kararı Greenpeace'ın hazır giyim ürünlerinin hazırlanışında kullanılan, insan ve çevre sağlığı için zararlı olan kimsayallardan vazgeçilmesi için başlattığı uluslararası kampanya ve dünya genelinde kullanıcı protestoları sonucu aldığını belirtti.

    Tüketicilerin öfkesinin etkili olduğunu kaydeden Huxdorff, gelecekte diğer bütün markaların da temiz ürünler üretmek zorunda kalacağını ifade etti.

    Greenpeace'ın kasım ayında açıkladığı bir çalışmaya göre, 20 markaya ait ürünlerde tehlikeli kimyasallar bulunduğu belirtilmişti. Çevre örgütü, 2020 yılına kadar tüm zararlı kimyasallardan vazgeçecek olan Levi's'ın 2013 yılı haziran ayına kadar, Çin, Meksika ve diğer üretici ülkelerdeki tesislerinde hangi kimyasalların kullanıldığını açıklamayı planladığını bildirdi.

    Geçtiğimiz haftalarda, Zara, Mango ve Esprit gibi firmalar da ürünlerini zehirli kimyasallardan arındırma taahhüdünde bulunmuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu