YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2013

Sokaktaki hayvanlara bayat ekmek

  • 9 Ocak 2013 Ntvmsnbc
    Balıkesir'de yürütülen ''Bayat Ekmek Toplama Kampanyası'' kapsamında günde toplanan 500'den fazla ekmek, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken hayvanlar için doğaya bırakılıyor.

    Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, bayat ekmeklerin çöpe gitmesini önlemek ve değerlendirmek amacıyla eylül ayında ''Bayat Ekmek Toplama Kampanyası''nı hayata geçirdiklerinisöyledi.

    Kentin kolay ulaşılabilir noktalarına 100 ekmek kumbarası yerleştirdiklerini ifade eden Öztozlu, ''Balıkesir'de ayda 4 tonun üzerinde ekmek toplar hale geldik. İsraf edilen ekmeklerin tamamı bu değil. Bizim hedefimiz farkındalık yaratmak, ekmeğin çöpe gitmesini önlemek ve değerlendirmek'' dedi.

    Topladıkları ekmekleri genellikle hayvan barınağında bulunan köpek ve kedilere verdiklerini dile getiren Öztozlu, şöyle devam etti: ''Kış aylarında ise bazı günlerde bayat ekmekleri doğaya bırakıyoruz. Son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle doğa beyaza büründü, toprak karla kaplandı. Bu dönemde yaban hayvanları yiyecek bulmakta sıkıntı çekiyor. Özellikle yüksek kesimlerde daha çok kar yağdığını düşünürsek yaşanan sıkıntının boyutu fazla oluyor. Bu nedenle, günde topladığımız 500'den fazla bayat ekmeği, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan, tilki, sincap, köpek, kedi ve kuş gibi hayvanlar için doğaya bırakıyoruz. Birkaç gündür bu uygulamamız sürüyor. Hava şartları normale dönene kadar bu çalışmamızı devam ettireceğiz.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu