YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Ocak 2013

Temiz Türkiyem yarışması

  • 12 Ocak 2013 Cumhuriyet
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ikincisi düzenlenen Temiz Türkiyem yarışmasında, "en temiz belediye", "en temiz sanayi tesisi" ve "en temiz organize sanayi bölgesi" seçilecek.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışma çevrenin korunması ve geliştirilmesi için başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürüten belediye ve sanayi tesislerine yönelik düzenleniyor.

    ''En Temiz Kent'', ''En Temiz Sanayi Tesisi'' ve ''En Temiz Organize Sanayi Bölgesi'' kategorilerindeki yarışmayla çevre konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

    ''En Temiz Kent'' kategorisinde, belediyelerin atık yönetimi, atık su/arıtma, hava yönetimi, iklim değişikliğiyle mücadele, büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve acil müdahale, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü konularında yürüttükleri çalışmalar değerlendirilecek.
    ''En Temiz Sanayi Tesisi'' ve ''En Temiz Organize Sanayi Bölgesi'' kategorilerinde ise çevre izinleri, çevre denetimi, atık su, atık ve hava yönetimi, iklim değişikliği, temiz üretim uygulamaları ve çevre alanında yürütülen sosyal sorumluluk projeleri, sahip olunan sistem ve kalite bilgileri konuları göz önünde bulundurulacak.

    Yarışmaya katılmak isteyen kurum ve kuruluşlar, hazırlayacakları bilgi, belge ve dokümanları, usul ve esaslar çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya çevre ve şehircilik il müdürlüklerine teslim edecek.

    Ocak ayı içinde başlayacak yarışmanın duyuruları, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı internet sitesiyle il müdürlüklerince yapılacak.

    Başvurular, illerdeki değerlendirmenin ardından Bakanlık yetkililerinden oluşan jüri tarafından ele alınacak. Başarılı bulunanlar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ödüllendirilecek.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu