YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Ocak 2013

Pekin'de nefes almak imkansız

  • 14 Ocak 2013 Ntvmsnbc
    Çin'in başkenti Pekin’de nefes almak imkansız hale geldi.

    DW Türkçe

    Çin’in başkentinde kirli hava alarmı turuncu seviyesine yükseltilirken, Pekinliler dışarıya maske takarak çıkıyor.

    Çin’in başkenti Pekin’de hava kirliliği son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Kirliliğin tehlikeli boyutta olduğuna dikkat çekmek için alarm seviyesini turuncuya çeken yetkililer, dışarıya çıkan kent sakinlerini dikkatli olmaları yönünde uyardı.

    Pekin Belediyesi, hava kirliliğine en çok neden olan, çoğu metal ve kimyasal madde üretimi yapan 58 işletmenin faaliyetlerine ara verdiğini duyurdu. Kent ve çevresinde zehirli gaza neden olan 41 fabrikanın da üretim faaliyetlerini azalttığı kaydedildi.

    Hükümet yetkilileri de hava kirliliği nedeniyle belediye ve Komünist Parti’ye ait araçların yüzde 30’unu kullanmama kararı aldı. Ancak kent halkının araç kullanmasına kısıtlama getirilmedi.

    Çin'in diğer kentlerinde de görülen kirli havanın yol açtığı yoğun sis nedeniyle yollarda görüş mesafesinin düşmesi sonucu son iki günde kazaların artış gösterdiği kaydedildi.

    Büyük kentlerde solunum yolları rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye gidenlerin sayısında artış olduğu vurgulanırken, Pekin Belediyesi'nin internet sitesinde halka ''mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması'' tavsiye edildi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu