YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2013

“Geleceğimiz İçin” Ormancılık ve Su Şurası

  • 18 Mart 2013, Zeynep Talu, Ankara

    Bu hafta Orman ve Su İşleri Bakanlığı birinci Ormancılık ve Su Şurası’nı 21 – 23 Mart 2013 tarihleri arasında Ankara’da toplayacak. Bakanlık her yıl 22 Mart günü olarak belirlenen “Dünya Su Günü”nü de bu programla kutlamış olacak. 2013 yılının Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Su Dayanışma Yılı ilan edilmesi de bu çalışmalara ayrıca bir ivme kazandırıyor. Bakanlık kuruluş Kararnamesi gereği belirli aralıklarda Ormancılık ve Su Şurası’nı toplamak durumunda, Şura’nın bir de sloganı var: “Geleceğimiz İçin”.

    Şuranın teknik hazırlıkları Orman ve Su İşleri Bakanlığının koordine ettiği 11 çalışma grubu ile yürütüldü. Bunlar: Su Kaynaklarının Geliştirilmesi Çalışma Grubu, Su Kalitesi Yönetimi Çalışma Grubu, Havza Yönetimi ve Su Bilgi Sistemi Çalışma Grubu, İklim Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisi Çalışma Grubu, Meteoroloji Gözlemleri ve Erken Uyarı Sistemleri Çalışma Grubu, Sürdürülebilir Biyolojik Çeşitlilik Yönetimi Çalışma Grubu, Korunan Alanlar ve Yaban Hayatı Yönetimi Çalışma Grubu, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Çalışma Grubu, Ormanların Korunması Çalışma Grubu, Ormanların Geliştirilmesi Çalışma Grubu ve Ormanlardan Faydalanma Çalışma Grubu.

    Ormancılık ve Su Şurası’na çeşitli kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum ve meslek kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinden oluşan 500’e yakın uzman, akademisyen ve yöneticinin katılacağı tahmin ediliyor. Şura’da alınacak kararların ülkemizin orman ve su kaynaklarının yönetimi ile ilgili politika, strateji ve faaliyetlerin planlanmasına ve uygulanmasına destek olması bekleniyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu