YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2013

Karbon Raporlaması, TSKB’ye iki ödül birden getirdi

  • TSKB, ‘CDP Türkiye 2013 İklim Değişikliği Liderleri’ ödülü kapsamında, “Saydamlık” ve “Performans” derecelendirmelerinde en yüksek puanı alan şirketler arasına girerek her iki kategoride de ödüle değer bulundu.

    BIST-100 endeksine dâhil şirketleri, sera gazı salımlarını ve iklim değişikliği risklerini yönetmeye yönelik stratejilerini yatırımcılarla paylaşmaya çağıran bir platform olan CDP (Karbon Saydamlık Projesi) Türkiye 2013 İklim Değişikliği Liderlerini açıkladı. 2013 yılında “Saydamlık” derecelendirmesinde ilk 4 şirketten biri olan ve “Performans” derecesini B’ye yükselterek ilk 7 şirket içinde yer alan TSKB, iki dalda ödüle layık görüldü.

    TSKB’nin ödülü, 26 Kasım Salı günü gerçekleşen ‘CDP Türkiye 2013 İklim Değişikliği Raporu’nun tanıtım toplantısında, TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök’e takdim edildi. Beşkök, “Türk özel sektörünün düşük karbonlu ve daha verimli bir üretim düzeyine geçişi için finansal destek ve danışmanlık sağlıyoruz. Türkiye’nin ilk karbon nötr ve ISO 14064 Sera Gazı Denetimli bankası olarak faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel etkilerimizi ölçümlüyor, iyileştirme planları geliştirerek etkin şekilde yönetiyoruz. Bu yönde gösterdiğimiz performansın ve saydamlık anlayışının ödüle değer bulunması, doğru bir yolda ilerlediğimizi teyit ediyor” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu