YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2014

Dünya Göçmen Kuşlar Günü kutlandı

  • Van'da "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" kapsamında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Karagündüz Ortaokulu öğrencileri teleskopla kuş gözlemi yaptı.

    Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü, etkinlikler kapsamında, YYÜ Kuş Gözlem Topluluğu ile Karagündüz Ortaokulu öğrencilerini, yüzlerce kuş türünün yaşadığı Erçek Gölü havzasına götürdü. Burada teleskop ve dürbünle öğrencilere kuş gözlemi yaptırarak havzada yaşayan göçmen kuşlar hakkında bilgi veren ekipler, kuşların yaşam ve beslenme alanlarını tanıtarak broşür dağıttı. Daha sonra Hakkari'de bilinçsiz avcılar tarafından vurularak YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğü tarafından tedavi edilen bir kaya kartalı ve 2 şahin doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Öğrencilerin meraklı bakışları arasında muhafaza edildikleri kafesten çıkarılan kuşlar, uzun süren tedavilerinin ardından özgürlüğe kanat açtı.

    Düzenledikleri etkinlikle ilgili gazetecilere açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürü Yunus Bakıcı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye 'de de mayıs ayının ikinci haftasında "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" kutlandığını belirtti. Müdürlük olarak, YYÜ ve Karagündüz Ortaokulu öğrencilerini Erçek Gölü havzasına getirerek kuşların barındığı sulak alanları tanıttıklarını anlatan Bakıcı, etkinlikle göçmen kuşlar ve sulak alanların korunması konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirdi.

    Bugüne özel, tedavisi tamamlanan bir kaya kartalı ve 2 şahini de doğal yaşam alanlarına bıraktıklarını bildiren Bakıcı, "Çocuklara teleskopla kuşları izleme imkanı sağladık. Yaban hayatını tanımaları, sevmeleri ve korumalarını sağlamak ve farkındalık oluşturmak istedik. Kuşları tanıtmaya çalıştık. Çocuklara göçmen kuşlarla ilgili broşürler dağıttık. Onları yaban hayatın korunması gerektiği konusunda bilgilendirdik. Hafta içinde etkinliklerimiz devam edecek" dedi. 

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu