YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Haziran 2014

İstanbul Müzik Festivali’nde TSKB’den ‘Sıfır Karbon Konser’

  • Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 42. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, Eric Le Sage, Daishin Kashimoto, Lise Berthaud ve François Salque’den oluşan dünyaca ünlü dörtlüyü, 6 Haziran akşamı müzikseverlerle buluşturacak. 

    Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası olan TSKB, bu yıl Dünya Çevre Koruma Haftası’nda bir ilke daha imza atarak, “Rüya Takım” olarak anılan dörtlünün konser organizasyonundan ve dinleyicilerin ulaşımından doğan karbon ayak izini sıfırlayacak. 

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 1996 yılından bu yana kesintisiz olarak destek verdiği, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali’nde bu yıl Yıldızlarla Oda Müziği-I konserinin gösteri sponsorluğunu üstleniyor.

    2008 yılından beri karbon ayak izini silerek Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası olma özelliğini taşıyan TSKB, İstanbul Müzik Festivali’nin ilk ‘Sıfır Karbon Konseri’ne imza atacak. Dünya Çevre Koruma Haftası’nda düzenlenecek olan konser, 6 Haziran 2014 Cuma günü saat 21.00’de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşecek.

    TSKB, konser organizasyonu ve müzikseverlerin ulaşımından doğacak karbon ayak izinin tamamını, temiz enerji yatırımı yapan bir kuruluştan sağlayacağı Gold Standard Karbon Sertifikası ile sıfırlayarak, sanatın yanı sıra çevreye de katkı sağlayacak. 

    Konser için Fransız piyano ekolünün ünlü temsilcisi Eric Le Sage’ın bir araya getirdiği dünyaca ünlü dört sanatçı ”Rüya Takım” olarak anılıyor. Konserde, piyanist Eric Le Sage, Berlin Filarmoni'nin başkemancısı Daishin Kashimoto, viyolonsel sanatçısı François Salque ve viyolacı Lise Berthaud; Brahms'ın piyanolu dörtlülerini yorumlayacak.

    “Sıfır Karbon Konser” nedir?

    Ulaşım, ısınma, yeme-içme gibi yaşamsal faaliyetlerimiz ve tükettiğimiz ürünler nedeniyle atmosfere yaydığımız karbon emisyonu, yani karbon ayak izimiz küresel ısınmanın başlıca sorumlusu.

    Bugün Türkiye’deki ortalama bireysel karbon ayak izi yıllık 5,7 ton seviyesinde. Bilinçli tüketim, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, geri dönüşüm gibi yollarla karbon ayak izimizi azaltarak, küresel ısınma kaynaklı iklim değişikliğini önlemek elimizde. Azaltamadığımız karbon miktarını ise karbon salımını düşürmeye yönelik faaliyet gösteren şirketlerden ve piyasalardan sağlanabilen karbon sertifikaları ile sıfırlayabilir, böylece doğayla dost yatırımlara destek verebiliriz.

    TSKB, Türkiye’de sürdürülebilir bankacılığın öncüsü olarak, 2005 yılından bu yana karbon ayak izini ölçüyor ve azaltıyor. 2008 yılından beri de azaltamadığı karbon emisyonunu “Gold Standart Karbon Sertifikası” ile silerek Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası olma özelliğini taşıyor. TSKB, bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra düzenlediği etkinliklerin de çevreye duyarlı olması konusunda büyük hassasiyet gösteriyor.

    İKSV Müzik Festivali kapsamındaki ilk sıfır karbon konser, 6 Haziran’da TSKB sponsorluğu ile gerçekleşiyor. Konser organizasyonu, sanatçılar ve sanatseverlerin ulaşımlarından doğan karbon emisyonunun tamamı, TSKB’nin temiz enerji yatırımı yapan bir kuruluştan temin ettiği “Gold Standart Karbon Sertifikası” ile sıfırlanıyor. 

    Böylece hem sanat hem de dünyamız kazanıyor…

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu