YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Aralık 2014

TSKB Sürdürülebilirlik Atölyesi ODTÜ'de düzenlendi

  • TSKB'nin üniversite öğrencilerinde sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 2012'den beri düzenlediği Sürdürülebilirlik Atölyeleri'nin üçüncüsü ODTÜ'de düzenlendi.

    Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için çalışan TSKB, 2012 yılından bu yana geleceğin yönetici adayları olan üniversite öğrencilerinin sürdürülebilirlik konusunda farkındalık kazanmaları amacıyla Sürdürülebilirlik Atölyeleri'ni düzenliyor. Sürdürülebilirlik alanında ilk okuryazarlık programı olan Sürdürülebilirlik Atölyeleri'nde öğrenciler ile akademisyenler ve özel sektör temsilcileri bir araya gelerek ölçümleme yapıyor ve sürdürülebilirliği farklı perspektiflerden yorumluyor.

    Sürdürülebilirlik Atölyeleri'nin üçüncüsü, 6 Aralık 2014’te ODTÜ İşletme, İktisat ve Mühendislik bölümlerinin üçüncü ve dördüncü sınıflarından toplam 53 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. "Sürdürülebilir Enerji Yönetimi" temalı atölyenin danışmanlığını ve moderatörlüğünü ODTÜ İşletme Bölümü öğretim üyesi Ahmet Levent Yener üstlendi.


    TSKB’nin ‘Sürdürülebilir Danışmanlık’ alanında hizmet veren iştiraki Escarus’un ölçümleme metodolojisi ve vaka analizi katkılarıyla gerçekleştirilen atölyeye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Farklı ekipler kuran öğrenciler sürdürülebilirlik konusunda ölçümlemeler yaparak sürdürülebilirliğin daha iyi anlaşılması için çalışmalar yürüttü.


    Türk bankacılık sektöründe uzun yıllara dayanan deneyimini özel sektörün hizmetine sunan TSKB, üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirlikleriyle bilgi birikimini gençlerle de paylaşmaya devam edecek. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu