YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Mart 2015

5. Uluslararası Çevreci Şehirler Yarışması için başvurular başladı

  • Schneider Electric'in düzenlediği, akıllı şehirlerde yenilikçi enerji çözümlerine odaklanan "Çevreci Şehirler (Go Green in the City)" uluslararası öğrenci yarışmasının bu yıl beşincisi gerçekleştiriliyor.

    Schneider Electric’in bu yıl 5. kez düzenlediği ‘Uluslararası Çevreci Şehirler (Go Green in the City)’ yarışmasının başvuruları başladı. Yarışma, dünyanın her yerinden işletme ve mühendislik bölümlerinin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açık olarak düzenleniyor.

    Yarışmaya öğrenciler, en az bir üyenin kadın olduğu iki kişilik guruplar halinde katılabiliyor ve öğrencilerden, konut, üniversite, iş alanı, su ve hastane olmak üzere şehirle ilgili beş temel sektörden biri üzerine yenilikçi enerji yönetimi çözümlerine dair fikirlerini içeren iş durumu çalışmalarını sunmaları bekleniyor.

    İş durumu incelemesinin yanı sıra katılımcılar, oyun platformunda sunulan öğelerle ilgilenerek ve başarılı iş durumu çözümleri sağlanmasına dair faydalı bilgiler içeren kaynakları araştırarak, ‘Çevreci Şehir’ deneyimini genişletebilecek. 

    Ön eleme sonunda başarılı olan 100 ekip, Schneider Electric'ten bir danışman öncülüğünde, 1 aylık bir süre içinde fikirlerini özet ve video sunumu olarak hazırlamaları istenecek. Seçilen en iyi 12 ekip ise 22 - 25 Haziran 2015'teki final için Paris'te ağırlanacak. 

    Yarışmayla ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu