YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2015

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, baharı "Ertuğrul Fırkateyni Anma Töreni" ile karşıladı

  • Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi 20. yılında baharı bir kez daha coşkulu bir törenle karşıladı. Her yıl Japon kiraz ağacı Sakuraların çiçek açmasıyla bahara “merhaba” diyen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Geleneksel Ertuğrul Fırkateyni Şehitlerini Anma etkinliği, Ertuğrul Fırkateyni kazasının 125. yılı nedeniyle ayrı bir anlam ifade etti.

    1657 canlı türüne ev sahipliği yaparak İstanbullular için bir nefes alma noktası olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB), geleneksel olarak Türk-Japon dostluğunun şerefine düzenlediği “Ertuğrul Fırkateyni Anma Töreni”nin altıncısını gerçekleştirdi.

    Ertuğrul Fırkateyni’nde hayatını kaybeden denizcileri anmak ve Türk-Japon halkları arasında oluşan özel bağı güçlendirmek amacıyla 6 yıldır gerçekleştirilen etkinliğin bu özel yıldönümünde duygusal anlar yaşandı. NGBB kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in ev sahipliğinde 5 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen törende, 125. yıla özel bir repertuvar hazırlayan Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Bandosu dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

    Kiraz ağaçları Türk-Japon dostluğunun bağı oldu

    6. Geleneksel Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri’ni Anma Günü kapsamında bir konuşma yapan Tekfen Holding ve NGBB kurucusu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Ertuğrul Fırkateyni kazasının iki millet arasında nesilden nesile aktarılacak bir dostluğun temelini oluşturduğunu belirterek, “Şehitlerimizin dost ve kadirşinas Japon ulusunun bağrında huzur içinde yattıklarını hissediyorum” dedi. Gökyiğit, “Ertuğrul ismini verdiğimiz bu adada, kiraz ağaçlarımız uzun yıllar, her bahar emsalsiz çiçeklerini açarken, şehitlerimizin rahmetle anılmasına ve Türk-Japon dostluğunun yaşatılması ve yüceltilmesine yardımcı olmaya devam edecek” diye konuştu.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu