YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mayıs 2015

Bitkiler kuraklıkla mücadele edecek

  • Bitkilerin kükürt yardımıyla kuraklığa dayanıklı hale gelmesi için başlatılan proje TÜBİTAK tarafından destekleniyor.

    Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi'nde hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında, bitkilerin kükürt yardımıyla kuraklığa dayanıklı hale gelmesi için çalışma başlatıldı.

    MKÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkant Ödemiş, kurak koşullarda bitkilerin toleranslarını artırmaya yönelik 142 bin lira bütçeli projelerinin TÜBİTAK tarafından kabul edildiğini söyledi.

    Bitkilerin kurak dönemlerde su tüketimini en aza indirmek amacıyla bu projeyi hazırladıklarını vurgulayan Ödemiş, şöyle devam etti:

    "Proje kapsamında, başta pamuk olmak üzere farklı bitkilere su eksikliği uygulayarak, bu konuda verimin artırılmasına yönelik dışarıdan yapabileceğimiz uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, bitkilerdeki kükürt gibi yapraktan uygulanan besin maddesinin klorofil içeriğini artırarak, fotosentez miktarını kurak koşullarda artırmaya yönelik çalışma yapıyoruz. Projeyle Türkiye'de son yıllarda kuraklık nedeniyle ortaya çıkan sorunların giderilmesini amaçlıyoruz. Sadece Amik Ovası'da 2013'teki yağış miktarı, geçen yılla kıyaslandığında yüzde 30 düşmüş durumda. Geçen yıl düşen toplam yağış miktarı 450 ila 470 milimetreyken bu yıl çok yağışlı geçiyor. Yıllar arasında bir orantısızlık var."

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu