YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2015

İşte gergedan böceği gerçeği

  • Son günlerde farklı bölgelerde ortaya çıkan ve değerinin 90 bin dolar olduğu iddia edilen gergedan böceğinin Türkiye'nin her yerinde görülebilen ve ekonomik değeri olmayan bir böcek olduğu belirtildi.

    Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Lokman Aslan, "90 bin dolarlık gergedan böceği" haberlerinin ardından böceğe ilginin arttığını belirterek, bu bilgilerin doğru olmadığını ve insanları yanlış beklentiler içine soktuğunu söyledi.

    Aslan, önceki dönemlerde tilki ve kurtların "postları para yapıyor" diye, yılanların da kaliteli derileri için öldürüldüğünü hatırlatarak, "Son dönemde de gergedan böceğiyle ilgili bazı söylemler gündemde. Bu böcek Avrupa 'nın en büyük böceği ancak bütün dünyada ve Türkiye 'nin her yerinde yaşayan bir böcek. Bu böceğin çok para ettiği söylenerek halk arasında bir ilgi uyandırıldı. Bir koleksiyoncu bir böceği fahiş fiyata satın alabilir ama bu bir piyasa oluşturduğu anlamına gelmez. Bu böceğin herhangi bir değeri ya da kullanıldığı alan yoktur" dedi.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu