YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Nisan 2022

Kanada’da hastaları doğa iyileştirecek

  • Kanada’da doktorlar hastaların doğanın iyileştirici etkisinden yararlanması için reçetelerine ulusal park yürüyüşleri ekliyor.

    Kanada, insanın dünyayı değil dünyanın insanı kurtarmasını hedef alan çığır açıcı bir uygulama başlattı. Kanada’da doktorlar doğanın iyileştirici etkisinden hastaların yararlanması için reçetelerine ulusal park yürüyüşleri ekliyorlar. Bu reçeteler hastaların ulusal parklardan ücretsiz yararlanmasını sağlıyor. Kanadalı doktorlar daha önce, anksiyete, depresyon, yüksek tansiyon, bağışıklık fonksiyonu ve uykusuzluk tedavisi olarak doğa terapisini reçete ediyorlardı. Ulusal parklara ücretsiz bilet uygulaması ise Parks Canada ile PaRx organizasyonunun ortak girişimi olarak yeni uygulamaya konuldu. Uygulama sayesinde hastalar 80’den fazla ulusal parka, tarihi alana ve doğa alanına ücretsiz giriş yapabilecek.

    Öncelik ihtiyaç sahiplerinin
    BC Parks Foundation tarafından 2019 yılında başlatılan bir sağlık girişimi olan PaRx, sitesinde doğada zaman geçirmenin daha uzun yaşama, artan enerjiye, stres ve kaygıyı azaltmaya, kalp sağlığını iyileştirmeye, daha az ağrıya ve daha iyi bir ruh haline yol açabileceğini savunuyor. Biletlerle erişim ilk olarak dört Kanada eyaletini kapsıyor: British Columbia, Saskatchewan, Ontario ve Manitoba. Washington Post’un haberine göre; ekonomik faktörler doğaya erişimi etkileyebileceğinden, yeni programı kullanan doktorlardan, geçişleri karşılayamayacak hastalara öncelik vermeleri istendi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu