-
Otomotiv sektörünün, Dünya ve Türkiye için üretim ve satış değerleri göz önüne alındığında, ülkelerin sanayileri için ne kadar itici bir güç olduğu kolayca anlaşılabilmektedir. Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) 2007 yılında yayınladığı rapora göre, Türkiye’de 2007 yılında bir milyondan daha fazla ticari araç üretilmiştir.
Devamını
oku
-
2003 yılından beri yaz aylarında Artvin Camili’de (Macahel) oluyorum. İlk gittiğimde toplam 4 ay kaldım; Ağustos- Kasım ayları arasında. Soğuk ve karlı bir Macahel sabahında dolmuşa binerek Borçka’ya, oradan da Ankara’ya döndüm.
Devamını
oku
-
WWF’in korumada öncelikli alanlardan biri olarak belirlediği Küre Dağları, 2000 yılında milli park olduktan sonra, sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri ve doğa turizmi konusunda yapılan çalışmalarla Avrupa’nın seçkin korunan alanları ağı olan PAN Parks sertifikasını Türkiye’de alan ilk milli park oldu.
Devamını
oku
-
Bu bildirge, çevre ve insan sağlığı üzerinde çok olumsuz etkilere sahip kimyasal maddeler olan Kalıcı Organik Kirleticiler hakkında kamuoyunu uyarmayı, sorunun çözümü için geliştirilen önerileri paylaşmayı ve kamu kesiminden, üniversitelere, meslek odalarına ve sivil toplum kuruluşlarına kadar konuyla ilgili tüm tarafları üzerlerine düşen görevleri yapmaya çağırmayı amaçlamaktadır.
Devamını
oku
-
Su nasıl kirlenir? Ya da su kirlenmesi nedir? Suyun kirlenmesi, suyun içerisinde bulunan maddelerin suyu kullanan canlılara zarar verir düzeyde olması demektir. Su, yapısı gereği akışkandır. Bir yerde tutulması mümkün değildir. Akışı ne kadar engellenirse engellensin bekler, bir yol bulup denizlere doğru ulaşır.
Devamını
oku
-
Bu çalışma, Avrupa Birliği’nin Çevre Politikası’nı bütün yönleriyle kısa ve anlaşılır bir şekilde aktarmak üzere hazırlanmıştır. Çalışmamızda yer alan sorulara verilen yanıtlarla Avrupa Birliği’nin Çevre Politikası’nın yapısı, isleyişi, sonuçları, geleceğe yönelik uygulamaları ve hedefleri açıklanmakta, ayrıca Türkiye’nin AB çevre politikasına uyum amacıyla sürdürdüğü çalışmalar da kısaca ele alınmaktadır.
Devamını
oku
-
Avrupa’da çevre koruma politikaları 1987 yılında Avrupa Tek Senedi ile anlaşma metinlerinde yer almaya başlamıştır. 1992 Avrupa Birliği ve 1997 Amsterdam anlaşmaları ile çevre politikaları sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde çok daha güçlü bir şekilde hukuki güvence altına alınmış ve çevre politikalarının diğer alanlarda geliştirilecek ortak politikalara entegre edilmesi öngörülmüştür.
Devamını
oku