YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2015

Sürdürülebilir 1 Yıl'da 4. Hafta

  • Sürdürülebilir 1 Yıl'ın dördüncü haftasını tamamladık.

    Sürdürülebilir bir hayat için minik ipuçları ve bilgiler paylaştığımız #sürdürülebilir1yıl içeriklerimizin dördüncü hafta notlarını derledik. İpuçlarımızı günlük olarak takip etmek ve 2015'i #sürdürülebilir1yıl yapmak isterseniz bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.


    22 Ocak 2015: Günlük hayatta yaptığımız seçimlerle büyük değişimlerin yolunu açabiliriz. #sürdürülebilir1yıl için daha az tüketelim, yeniden kullanım ve geri dönüşüme öncelik verelim. 




    23 Ocak 2015:
     
    #sürdürülebilir1yıl için israftan kaçınalım, dikkatli tüketelim ve her zaman paylaşalım.



    24 Ocak 2015: 
    Kızartma hazırlanırken kullanılan atık yağları lavabo veya çöpe dökmek yerine geri dönüşüme sokarak hem çevre kirliliğini önlemek hem de biyoenerji elde etmek mümkün. #sürdürülebilir1yıl için kullandığımız yağları mutlaka geri dönüşüm istasyonlarına teslim edelim. 



    25 Ocak 2015: ÇEVKO'nun yaptığı araştırmaya göre, aldığı ürünün ambalajındaki geri dönüşüm işaretini her zaman kontrol edenlerin oranı sadece %9. #sürdürülebilir1yıl için geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen ambalajları tercih edelim. 



    26 Ocak 2015: New York Orman Deklarasyonu'nun karbon emisyon hedefleri, dünyadaki tüm otomobillerin trafiğe çıkmaması etkisini yaratacak boyutta. #sürdürülebilir1yıliçin ormansızlaşmanın önüne geçelim. 



    27 Ocak 2015: Susuzluk tüm dünya için en önemli konulardan biri olmaya devam ediyor.#sürdürülebilir1yıl için su tasarrufuna dikkat edelim.



    28 Ocak 2015#sürdürülebilir1yıl için sadece ülkemize özgü olan bu zenginliği koruyalım.


Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu