29.04.2008 Radikal
Ege'nin en büyük rüzgâr enerjisi santralı, Aydın'ın Didim ilçesine kuruluyor. 44 milyon avroluk santral, 15 türbinden oluşacak, yıllık 122 milyon kilovat enerji üretecek. Didim'in yıllık enerji tüketimi 120 milyon kilovat. Santralın gelecek eylül üretime geçmesi öngörülüyor. Ayen Enerji A.Ş. tarafından Akyeniköy beldesi yakınlarına kurulacak santralın 78 metrelik kuleleri, Güllük Limanı'na indi. Danimarka'dan ithal kuleler TIR'larla taşındı. (dha)
2 Bin Caretta caretta Evlat Edinildi
WWF-Türkiye tarafından 2006 yılında başlatılan "Bir Deniz Kaplumbağası Evlat Edinin Kampanyası" kapsamında, 2 bin civarında caretta caretta türü kaplumbağa evlat edinildi. Kampanyaya 10 YTL bağışlayanlar, 100-120 yıl yaşayan bir caretta'nın yumurtadan çıkıp denize kavuşmasına kadar geçen süre boyunca korunmasını sağlamış oldu. (aa)
Başkentin Gözde Parkları Dökülüyor
Ankara'nın sembollerinden Gençlik Parkı ile 'kentte güneşin batışının en güzel seyredildiği yer' olarak bilinen Cebeci sırtlarındaki 50. Yıl Parkı, bakımsızlıktan dökülüyor. Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Erdal Kurttaş, dar ve orta gelirlilerin eğlence mekânı Gençlik Parkı'nın bir türlü yenilenmediğini söyledi. (aa)
Yanardönerler Açtı
Yeryüzünde sadece Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde sınırlı bir bölgede yaşayan yanardönerler açtı. Mogan kıyıları ışıltılı kırmızı bir tona büründü. Geçen yıl kuraklık nedeniyle sadece 30 metrekarelik alanda açan yanardönerlerin bu yıl yağışların etkisiyle geniş bir alanda açtığı gözlendi. Bazı vatandaşlar, Bern Sözleşmesi'yle koruma altına alınan çiçekleri, saksıya dikmek için kökleriyle birlikte söktü. (aa)
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=254267
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013