04.05.2008 KentHaber
Çevre konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, biri Yalova sınırları içinde toplam 8 arıtma tesisini tam kapasite işletince, Körfez içindeki yaşamı yeniden canlanmaya başladı.
Körfez'e akan dere yataklarını ıslah eden İSU Genel Müdürlüğü, dereleri arıtma tesislerine bağlayarak Körfez'e giden atıkların da önüne geçti. Kirliliği önlemek için fedakarlıktan kaçınmayan Büyükşehir Belediyesi, gemileri denetlemek için uçak kiralarken, deniz yüzeyindeki atıkları temizlemek için de deniz süpürgesi hizmete soktu. Bu çalışmalar Körfez'i yeniden canlandırırken, yüzme yarışmaları yapılmaya, olta balıkçılığı kendini göstermeye başladı.
Yaklaşık 35 yıldan beri kirlilik yüzünden yüzülemeyen, kokudan yakınına bile yaklaşılmayan Körfez, artık eski haline dönme başladı. Bir zamanlar 200 balık tününün yaşadığı Marmara Denizi'nde halen pek çok canlı türü yaşam mücadelesi verirken, Körfez'de yaşanan temizlik, Yunus balıklarını buraya doğru yönlendirmeye başladı. Yıllardır kirlilik yüzünden uğramadıkları Körfez'e yeniden giren yunus balıkları, gemilerle birlikte yarış yapıp, oyunlar oynuyor. Yunusların Körfez'de boy göstermesi, denizin temizliğinin ve içindeki yaşamın canlanmasının en güzel belirtisi oldu.
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Mayis/04/Haber_379906.aspx
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
İklim krizi kakao üretimini tehdit ediyor. Çikolatasız bir geleceği önlemek için bilim insanları...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
TSKB raporuna göre çevresel ürünler Türkiye’nin üretim yapısını Bu ve...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013