17.07.2008 Milliyet
TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu, Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) 258 bin 186 metrekare arazisinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz devri ile orman ve kıyı arazilerine spor tesisi yapılmasını öngören kanun teklifini kabul etti.
Teklife göre; AOÇ sınırları içinde bulunan 258 bin 186 metrekare arazi ve bunun üzerinde yer alan spor tesisleri ve müştemilatı, 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Bu alanda yapılan veya yapılacak spor tesisleri, sporun geliştirilmesi dışında ticari bir amaç için kullanılamayacak ve tahsis edilmeyecek.
Kıyı arazileri açılacak
Genel müdürlük tarafından yapılacak spor tesislerine verilecek izinden bedel alınmayacak. Teklife göre, çeşitli orman alanlarındaki spor tesisleri de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilebilecek, bu arazilerde yeni spor tesisleri yapılabilecek. Bu tesisler, spor federasyonlarına veya spor kulüplerine de işlettirilebilecek. Spor kulüplerine işlettirilmesi halinde genel müdürlük tarafından kira bedelinin yüzde 50’si, işletmeci tarafından da işletme hasılatı üzerinden yüzde 2 gayrisafi yıllık gelir payı, Orman Genel Müdürlüğü özel bütçe hesabına yatırılacak.
MHP’li vekilden tepki
Teklif, Kıyı Kanunu’nda da değişiklik yapılmasını öngörüyor. Buna göre, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu bakanlığın, ülke tanıtımını üst düzeye çıkaracak uluslararası spor faaliyetlerinin düzenleneceğine dair görüşü doğrultusunda, özel bütçeli idareler, belediyeler ile il özel idareleri, kıyılardaki Hazine arazilerine her türlü spor faaliyetine yönelik tesis ile konaklama tesisi yapabilecek.
MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, AOÇ arazisinin ucundan, kıyısından kırpmalara devam edilmesi durumunda gelecek nesillere bırakılacak yer kalmayacağını söyledi.
http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=guncel&ArticleID=894316&Date=17.07.2008&ver=98
BM’nin yeni raporu, yapay zekânın su, enerji, arazi kullanımı ve elektronik atık üzerindeki ortaya...
Hollanda’da 175 vatandaşın hazırladığı iklim önerilerinin yarısı uygulanacak. Katılımcı demokrasi,...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Bilim insanları, doğanın dijital ikizini oluşturarak ormanları, denizleri ve biyoçeşitliliği gerçek...
UNEP’nin yeni raporu, yapay zekânın metan sızıntılarını daha hızlı tespit ederek emisyonların katkı...
Soğuk leke olarak adlandırılan fenomen, okyanus akıntılarını ve Avrupa’daki aşırı sıcakları nasıl...
Sürdürülebilir Kalkınma Raporu 2026, dünyanın 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın hiçbirinde 2030...
TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan “Sanayi ve İnsan:...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013