04.01.2009 NTVMSNBC
Independent gazetesinin 80 uzmanla yaptığı anket, küresel iklim değişikliği konusunda endişeleri daha da arttırdı...
İngiliz “The Independent” gazetesinin uluslararası iklim uzmanlarıyla yaptığı bir anket, karbondioksit salınımının azaltılmasına yönelik kesintilerin, başarılı olmadığını gösterdi. Uzmanlar, iklim değişikliğinin sonuçlarıyla mücadele etmek için “B Planı”nın gerekli olduğuna işaret ediyor.
Uzmanların yüzde 54’ü, karbondioksit salınımının azaltılmasına yönelik kesintilerin başarısız olduğu Görüşünde. Uzmanlar, İnsan faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı salınımının etkisini tersine çevirmek için acil bir B planının gerekli olduğunu savunuyor.
Farklı planlar var
Güneş ışığını yansıtması için Sülfat partiküllerinin havaya bırakılmasını öngören bir sistem, bu sayede havanın soğuması, dolayısıyla da küresel ısınmanın azaltılması öngörülüyor.
Okyanuslar üzerinde alçak bulutların yaratılmasıyla güneş ışığının daha çok yansıtılması, Dünya ile güneş arasına devasa bir ayna ya da bir dizi küçük aynanın yerleştirilmesi de ortaya atılan fikirlerden diğerleri.
Uzmanlar, denizlere büyük tüpler yerleştirmeyi de öneriyor, böylece karbondioksit düzeyi yüksek olan yüzey sularının derin sularla karıştırılması sağlanabilecek.
Ortaya atılan B Planlarının çok maliyetli olmasının yanında, canlı yaşamı konusunda bir çok olumsuz sonucu da beraberinde getireceğini düşünenler bulunuyor.
http://www.ntvmsnbc.com/news/470975.asp
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Hükümetlerin fosil yakıt üretim planları, Paris Anlaşması hedefleriyle çelişiyor; 2030’da gerekenin...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
TSKB raporuna göre çevresel ürünler Türkiye’nin üretim yapısını Bu ve...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013