07.04.2009 NTVMSNBC
Sultanahmet’i ziyaret eden Obama’ya denizden Greenpeace mesajı: “Kopenhag’da iklim için harekete geç”.
Greenpeace Akdeniz Obama'nın ziyareti sırasında yaptıkları eylemle ilgili şu açıklamada bulundu:
Barack Obama İstanbul’da Ayasofya Camii’ni ziyaret ederken, aynı sırada Greenpeace eylemcileri ABD Başkanı’na Sarayburnu önünden iklimi kurtarmak için hemen harekete geçmenin aciliyetini hatırlattı.
Greenpeace eylemcileri Boğaz`da zodyaklarıyla `Kopenhag`da iklim için harekete geç` yazılı pankartları açarken diğer yandan da denize yerleştirdikleri şamandıralarla `Barış için iklimi kurtar` mesajını verdiler.
4 Greenpeace eylemcisi göz altına alınırken, sahil güvenlik eylemcilerin botlarına da el koydu.
Greenpeace, Obama`dan Aralık 2009`da Kopenhag`da yapılacak olan, Kyoto’dan sonraki ikinci küresel iklim anlaşması için ABD’den uzun süredir beklenen liderliği artık üstlenmesini talep ediyor.
Sanayileşmiş ülkelerin, sera gazı salımlarını 2020 yılına kadar 1990’daki düzeylerinin %40 aşağısına çekilmesi konusunda anlaşmaya varmaları gerekiyor. Bu anlaşmanın başarısı da ancak ABD hükümetinin güçlü sorumluluklarüstlenerek anlaşmaya dahil olmasıyla ile mümkün olabilir.
Orta Doğu’daki su kaynakları, dünyada iklimini korumak üzere gereken önlemler alınmazsa 2030 yılına kadar %50 azalacak[1]. Bu durumun da hâlihazırda var olan gerginliği daha da kötüleştireceği konusunda hiçbir şüphe yok’ diyen Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji kampanyası sorumlusu Korol Diker, Barack Obama’nın Kopenhag anlaşması için somut ve bağlayıcı taahhütler vermesi gerektiğini belirtti.
Haberin sayfasına ulaşmak için
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013