19.08.2009 NTVMSNBC
29 ülkeden 8 bin 600 projenin katıldığı 'Gençler Su Ödülü' yarışmasını, Türkiye'den Ceren Burçak Dağ, yağmur suyundan elektirik enerjisi üreten projesi ile kazandı.
İsveç'ın başkenti Stockholm'de düzenlenen 'Uluslararası Su Haftası Forumu'nda 'Gençler Su ödülü' yarışmasını Türkiye'den 18 yaşındaki öğrenci Ceren Burçak Dağ, yağmur suyundan elektrik üreten projesiyle kazandı.
Su kaynakları ve temiz içme suyu konularındaki sorunların tartışıldığı 'Uluslararası Su Haftası Forumu'nda 29 ülkeden gençlerin projelerinin katıldığı yarışmalarda ödül kazananlar açıklandı.
Bu yıl 8 bin 600 projenin katıldığı 'Gençler Su Ödülü' yarışmalarında Türkiye'den katılan Ceren Burçak Dağ'ın yağmur suyundan elektrik enerjisi elde eden projesi finale, daha sonra da ilk üçe kaldı.
Stockholm Aelvsjö'deki fuar merkezinde düzenlenen törende, Ceren Burçak Dağ'ın projesi birinciliğe değer bulundu. Dağ, 5 bin dolar değerindeki para ödülü ile su damlası şeklindeki kristal plaketi almaya hak kazandı.
Stockholm'deki 'Gençler Su Ödülü' yarışmasına aralarında Türkiye, Arjantin, Avustralya, Kanada, Çin, Finlandiya, Fransa, Almanya, İsrail, İtalya ve Japonya'nın da bulunduğu 29 ülkeden gençler projeleri ile katıldı.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013