30.08.2009 NTVMSNBC
İstanbul Tarabya'da toplanan bir grup, Tarabya-Beykoz arasında yapılacağı açıklanan 3. Boğaz Köprüsü'nü protesto etti.
Sarıyer Tarabyaüstü Ömürtepe mevkisinde bir araya gelen bir grup, ellerinde ''Rant Köprüsüne Geçit Yok, Mahalleme Dokunma'' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti.
Cumhuriyet Mahallesi'nde başka bir grupla buluşan kalabalık, ''Köprü değil toplu ulaşım'', ''Ormanına, suyuna, mahallene sahip çık'' ''Barınma hakkımız engellenemez'', ''Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana'', ''Köprü değil insanca yaşam'' şeklinde sloganlar eşliğinde Tarabya Meydanı'na kadar yürüdü.
Burada grup adına açıklama yapan Sarıyer Halkevi Şubesi Başkanı Hasan Polat, 1995'te ''3. Köprü bir cinayettir'' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ''3. Köprü mutlaka yapılacaktır'' diyebildiğini ifade etti. Polat, Başbakan'ın bu görüş değişikliğinin 2003'teki Malezya ziyaretinde Malezyalı firmaların yap-işlet-devret modeli tekliflerinden sonra ortaya çıktığının bilindiğini öne sürdü.
Marmaray'ın fizibilite raporlarında, 3. Boğaz Köprüsü'nün gereksiz görüldüğünü ve Marmaray'ın işletmeye geçmesiyle yeni bir köprü ihtiyacının ortadan kalkacağının belirtildiğini kaydeden Polat, ''Bu bilgiler, devletin resmi raporlarında da yer aldığı halde, 3. Köprü'nün yeniden gündeme gelmesi, yap-işlet-devret yöntemiyle köprü rantını bekleyen çevrelerin Marmaray'dan önce amaçlarına ulaşmak istediklerini gösteriyor'' dedi.
Göztepe ile 4. Levent arasındaki bir metronun maliyetinin 450 milyon dolar, 3. Köprü'nün çevre yolları ve viyadükleriyle birlikte maliyetinin en az 900 milyon dolar olacağını ileri süren Polat, ''Dolayısıyla 3. Köprü sadece İstanbul'da yaşayanların sorunu değildir. İstanbul'da çarçur edilen kaynaklar, vergi ödeyen Türkiyelileri ilgilendirmektedir'' görüşünü dile getirdi.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
İklim krizi kakao üretimini tehdit ediyor. Çikolatasız bir geleceği önlemek için bilim insanları...
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013