22 Haziran 2011 Ntvmsnbc
Okyanusların, iklim değişimi ve aşırı avlanma gibi insanlardan kaynaklı nedenlerle "tükenme aşamasına" doğru gittiği bildirildi.
İngiliz basınında çıkan haberlerde, deniz uzmanlarından oluşan bir uluslararası kurulun ön raporunda, dünyadaki denizlerin durumunun tahmin edilenden çok daha hızlı kötüleştiği belirtildi.
Oxford Üniversitesindeki toplantıda bir araya gelen uzmanlar, mercan kayalıkları gibi tüm deniz ekosisteminin bir kuşak içinde kaybedilebileceği uyarısında bulundu.
Halihazırda balık stoklarının azaldığı ve bunun hem gıda fiyatlarının yükselmesi hem de bazı bölgelerde açlık sorununa yol açabileceği belirtildi.
Uzmanlar, atmosfere salınan karbondioksit miktarındaki artışın okyanuslardaki ısıyı yükselttiğini, bunun yosunların çoğalmasına yol açtığını, böylece oksijen azalırken sudaki asitliğin arttığını belirtti.
Uluslararası Okyanusların Durumu Programı'ndan Dr. Alex Rogers, türlerin yok olmasına göz yumulursa, gelecek kuşağın zarar göreceğini söyledi. Rogers, durumun çok ciddi olduğunu ve hemen önlem alınması gerektiğini belirtti.
Deniz uzmanları, karbon emisyonlarının azaltılması, aşırı avlanmanın önlenmesi, denizlerde koruma bölgeleri oluşturulması ve kirliliğin azaltılması gibi bir dizi acil tedbir alınması çağrısında bulundu.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Hükümetlerin fosil yakıt üretim planları, Paris Anlaşması hedefleriyle çelişiyor; 2030’da gerekenin...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
TSKB raporuna göre çevresel ürünler Türkiye’nin üretim yapısını Bu ve...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013