19 Nisan 2012 Yeşil EkonomiRüzgar türbini fiyatlarındaki düşüş sürüyor.
Bloomberg New Energy Finance tarafından yapılan bir çalışma 2011'in ikinci yarısında rüzgar türbini fiyatlarının bir önceki yarıya göre yüzde 4 düştüğünü gösteriyor.
Şirketin yılda iki sefer hazırladığı ve altıncısı yayınlanan çalışmadaki verilere göre 2011'in ikinci yarısında imzalanan 2013 teslim tarihli türbin tedariği anlaşmalarındaki türbinlerin MW başına maliyetleri 0.91 milyon avroya kadar geriledi. Bu rakam 2009'da son beş yılın en yüksek seviyesi olarak MW başına 1.21 milyon avro olarak gerçekleşmişti.
Çalışma ile ilgili yapılan açıklamada özellikle eski modelli türbinlerde fiyat düşüşlerinin yılın bir önceki yarısına göre yüzde 10'a ulaşarak 0.85 milyon avroya gerilediği belirtildi. Bununla beraber çok daha yüksek verimlilik ve kapasite faktörü sağlayan yeni türbinlerdeki fiyat düşüşleride devam ediyor.
Çinli türbin üreticilerinin Brezilya, Şili, Ekvador, Pakistan, Etiyopya ve Avustralya gibi gelişmekte olan bir çok farklı coğrafyada batılı rakipleri ile güçlü şekilde rekabet ettikleri de çalışmada dikkat çekilen diğer bir nokta.
BNEF tarafından çalışma kapsamında türbin üreticileri ve tedarikçileri arasında yapılan bir araştırma ise sektördeki fiyat düşüşlerinin 2012-2013 döneminde devam edeceği ve 2014'te ise fiyatlarda toparlanma görüleceğinin öngörüldüğünü gösteriyor.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
ODTÜ’nün yapay zekâ destekli “Karadeniz Dijital İkizi” ile iklim, balıkçılık, enerji ve kirlilik...
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013