16.10.2008 CNN Türk
Muğla'nın Marmaris ilçesinin Turunç beldesine bağlı Osmaniye köyünde özel bir şirket tarafından yapılan manganez madeni rezerv arama çalışmaları, mahkeme kararıyla durduruldu.
Marmaris Kent Konseyi Başkanı Hakkı Şevket Bayındır, Aydın Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının kendilerine ulaştığını, maden arama ruhsatının iptali için açtıkları dava sonuçlanana kadar Osmaniye'de maden arama çalışması yapılamayacağını söyledi.
Durdurma kararının gelmesi geciktiği için maden şirketinin çalışmalarına yeniden başladığını ifade eden Bayındır, "Muğla İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından maden arama çalışmaları durmuştu. Ancak mahkeme kararı bozunca yeniden maden arama çalışmaları başladı. Bunun üzerine bir üst mahkeme olan Aydın Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduk. Bölge mahkemesi, ruhsat iptali için açtığımız dava sonuçlana kadar yürütmeyi durdurdu. Kararın elimize ulaşması uzun sürdüğü için iki gün önce Osmaniye'de madencilerin iş makineleri yeniden çalışmaya başladı. Mahkeme kararını jandarmaya verdik ve çalışmalar yeniden durduruldu" dedi.
Maden arama çalışmaları kapsamında yürütülen yol açma çalışmalarıyla ilgili olarak ise Turunç Belediyesi ile görüştüklerini bildiren Bayındır, inşaat sezonu başlamadığı için yol açma çalışmalarının belediye tarafından durdurulacağını ve para cezası uygulanacağını kaydetti.
İlçenin yüzölçümünün yarısından fazlası ile 41 ayrı maden arama ruhsatı verildiğini belirten Kent Konseyi Başkanı Bayındır, diğer ruhsatların iptali için de dava açacaklarını açıkladı.
http://www.cnnturk.com/HaberDetay/turkiye/2/marmariste_maden_arama_calismalari_iptal/497051/0
BM’nin yeni raporu, yapay zekânın su, enerji, arazi kullanımı ve elektronik atık üzerindeki ortaya...
Hollanda’da 175 vatandaşın hazırladığı iklim önerilerinin yarısı uygulanacak. Katılımcı demokrasi,...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Bilim insanları, doğanın dijital ikizini oluşturarak ormanları, denizleri ve biyoçeşitliliği gerçek...
UNEP’nin yeni raporu, yapay zekânın metan sızıntılarını daha hızlı tespit ederek emisyonların katkı...
Soğuk leke olarak adlandırılan fenomen, okyanus akıntılarını ve Avrupa’daki aşırı sıcakları nasıl...
Sürdürülebilir Kalkınma Raporu 2026, dünyanın 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın hiçbirinde 2030...
TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan “Sanayi ve İnsan:...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013