29.12.2008 NTVMSNBC
RİZE - Fındıklı Dereleri Koruma Platformu Sözcüsü Hüseyin Acar, yaptığı yazılı açıklamada, Fındıklı’da Çağlayan Vadisi’ndeki Abu Çağlayan Deresi üzerinde bir firma tarafından yapımı planlanan Paşalar Regülatörü, HES ve Malzeme Ocakları projesine dair Çevre ve Orman Bakanlığının “ÇED olumlu” kararı verdiğini belirtti.
Acar, bunun üzerine Fındıklı Dereleri Koruma Platformu olarak yetki, şekil, sebep ve konu bakımından hukuka aykırı olduğu ve üstün kamu yararının vadinin korunup gelecek kuşaklara aktarılması olduğu iddiasıyla yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali için Rize İdare Mahkemesinde dava açtıklarını ifade etti.
Mahkemenin yapılmakta olan HES’lerin çevreye etkileri ve projenin kapsamı dikkate alındığında telafisi imkansız zararların oluşmasını engellemek için mahallinde keşif ve incelemeler yapıldıktan sonra hazırlanacak raporların incelenerek yeniden karar verilinceye kadar “yürütmenin durdurulmasına” karar verdiğini kaydeden Acar, karardan mutluluk duyduklarını belirtti.
Acar, bir süre önce Çağlayan Vadisi’nin Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca 1. derecede sit alanı olarak tescil edildiğini anımsatarak, ancak bu karara karşı ilgili firmanın vadinin sit alanı olarak tescil edilmesinin iptali için Rize İdare Mahkemesine karşı dava açtığını kaydetti.
Acar, verilen kararın, mahkeme süreci sonucunda projenin iptaline karar verileceğine yönelik umutlarını artırdığını bildirdi.
http://www.ntvmsnbc.com/news/470500.asp
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
İklim krizi kakao üretimini tehdit ediyor. Çikolatasız bir geleceği önlemek için bilim insanları...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
TSKB raporuna göre çevresel ürünler Türkiye’nin üretim yapısını Bu ve...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013