7 Temmuz 2007 - BBC Turkish Küresel ısınmayla mücadelede bilinçlendirmeyi ve insanları geç olmadan harekete geçmeye yönlendirmeyi amaçlayan Live Earth konserlerinin Hamburg ayağında Shakira sahne aldı. Konser dizisinin amacı küresel ısınmaya dikkat çekmek
Sydney'le başlayan konser serisinin ikinci durağı Tokyo oldu.
Tokyo'nun hemen doğusundaki Makuhari Messe salonunda düzenlenen konser, Genki Rockets'ın solisti Lumi'nin sanal görüntüsüyle başladı.
Lumi, 10 bin kişinin doldurması beklenen salonda herkesi, küresel ısınmayla mücadeleye davet etti ve kendisini dünya dışından 17 yaşında genç olarak tanıtarak, "Dünya mavi bir yıldız gibi parlıyor" dedi.
Lumi, daha sonra yine kendisi gibi sanal görüntüsüyle ortaya çıkan ABD'nin eski başkan yardımcısı, konser organizatörlerinden Al Gore'u takdim etti.
Al Gore, dünyayı kurtarma zamanının geldiğini söyledi ve Avustralya'da başlayan ve Rio de Janeiro'da sona erecek konser serisinin küresel ısınmayla mücadelede bilinçlendirme kampanyasının başlangıcı olduğunu belirtti.
Live Earth konserlerinin birincisi Avustralya yerlilerinden oluşan bir grubun geleneksel dansıyla Sydney'de verildi.
Dünya genelindeki 9 kentte, 150 sanatçı ve grubun katılımıyla aynı gün düzenlenen konserlerin saat farkı nedeniyle ilki olan Sydney ayağında gösteri, vücutları beyaza boyanmış Avustralya yerlilerinin "hoşgeldiniz" mesajıyla başlatıldı.
Daha sonra ABD'nin eski başkan yardımcısı Al Gore'un, küresel ısınmayla mücadeleye katılım çağrısında bulunduğu video görüntüleri oynatıldı.
Eski ABD başkan yardımcısı Gore önemli rol oynuyor
Gore, karbon gazı emisyonunun azaltılmasına yönelik çabalara destek verilmesini istedi ve konsere gelenlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Gore'un açıklamasından sonra müzik ziyafeti, funk grubu Blue King Brown ile başladı.
Konser serisi, Tokyo'daen sonra Şangay, Johannesburg, Hamburg, Londra, Rio de Janeiro, New Jersey ve Washington'da devam edecek.
Müzik dünyasının ağır topları, ağırlıklı olarak New Jersey ile Londra'da sahne alacak.
Müzik dünyasının önde gelen ünlülerinin New Jersey ile Londra'da sahne alacağı organizasyona, Madonna, Red Hot Chilli Peppers, Snow Patrol ve Snoop Dogg gibi birçok isim katılıyor.
Organizatörler, televizyon ve internet üzerinden yapılacak canlı yayınlarla 2 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyor.
http://www.bbc.co.uk/turkish/news/story/2007/07/070707_live_earth_update.shtml
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013