19.10.2009 Birgün Kağıt, naylon ve cam atıkların geri dönüşümü için kent genelinde bazı yerlere konulan ayrıştırma kutularında toplanan malzemeleri belediye ekipleri aynı çöp aracına dökerek birleştiriyor. Bunun nedeniyse AKP’li Trabzon Belediyesi’nin önceki dönemden kalan uygulamadan vazgeçmesi.
Kağıt, naylon ve cam gibi maddelerin geri dönüşümünün sağlanmasını amaçlayan çöp toplama kutuları önceki CHP’li belediye döneminde kent geneline dağıtıldı. Kentin işlek yerleri Atatürk alanı ve Gazipaşa Caddesi gibi alanlardaki kutuların dış yüzeyleri de reklam amacıyla kullanılarak belediyeye gelir sağlandı.
Belediye: Uygulamayı kaldırdık
Ancak dün sabah Gazipaşa Caddesi üzerindeki ayrıştırma kutularının boşaltılması sırasında ilginç bir görüntü ortaya çıktı. 3 bölmeli ayrıştırma kutularını çıkartan Trabzon Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, kağıt, naylon ve cam atıkların toplandığı kutuları aynı çöp kamyonuna boşalttı. Ekipler kutuları boşalttıktan sonra ayrıldı.
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, kent genelindeki ayrıştırma kutularını kullanmadıklarını ve kaldırmaya başladıklarını söyledi. Aydın, çöplerin ayrıştırmasına artık evlerden başlayacaklarını, ayrıştırma işleminin de belediyenin çöp arıtma tesisinde yapılacağını kaydetti.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
İklim krizi kakao üretimini tehdit ediyor. Çikolatasız bir geleceği önlemek için bilim insanları...
BM’nin yeni raporu, yapay zekânın su, enerji, arazi kullanımı ve elektronik atık üzerindeki ortaya...
Yeni bir araştırma, fosfat kıtlığı yaşayan bakterilerin metan ürettiğini ve bunun iklimle...
Hollanda’da 175 vatandaşın hazırladığı iklim önerilerinin yarısı uygulanacak. Katılımcı demokrasi,...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
TSKB raporuna göre çevresel ürünler Türkiye’nin üretim yapısını Bu ve...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013