09.11.2009 NTVMSNBC
Amerika'dan gezegenin geleceği için kötü bir haber geldi. ABD'de Kongre'nin çıkarmayı planladığı iklim değişikliği yasası rafa kaldırıldı.
ABD'de senato, yasanın getiri ve götürülerinin hesaplanması için beş haftalık süreyi başlattı. Angela Merkel ve Ban Ki-Moon, kararın açıklanması üzerine endişelerini dile getirdi. Merkel, küresel bir iklim anlaşmasının gerçekleşebilmesini Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla karşılaştırdı. ABD Kongresi'nde konuşan Merkel, tüm ülkelerin bağlayıcı zorunlulukları olması dile getirdiğinde Demokratlar alkışlarken, Cumhuriyetçiler sessiz kaldı.
Ban Ki-Moon ise Amerika'nın Kopenhag'dan önce sera gazı salımları hakkında ciddi bir karara varması gerektiğini vurguladı. Ban Ki-Moon, aynı zamanda, AB'nin gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadele edebilmeleri için önerdiği 50 milyar euro'luk iklim fonunun arttırılması gerektiğini söyledi. Ban Ki-Moon, esas ihtiyaç 400 milyar dolar olduğu için, örneğin 100 milyar euro'nun da yetmeyeceğini, ancak bunun en azından iyi bir başlangıç olabileceğini, oysa ki 50 milyar euro'nun hiçbir anlam ifade etmediğini belirtti.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
BM’nin yeni raporu, yapay zekânın su, enerji, arazi kullanımı ve elektronik atık üzerindeki ortaya...
Yeni bir araştırma, fosfat kıtlığı yaşayan bakterilerin metan ürettiğini ve bunun iklimle...
Hollanda’da 175 vatandaşın hazırladığı iklim önerilerinin yarısı uygulanacak. Katılımcı demokrasi,...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
Bilim insanları, doğanın dijital ikizini oluşturarak ormanları, denizleri ve biyoçeşitliliği gerçek...
UNEP’nin yeni raporu, yapay zekânın metan sızıntılarını daha hızlı tespit ederek emisyonların katkı...
Soğuk leke olarak adlandırılan fenomen, okyanus akıntılarını ve Avrupa’daki aşırı sıcakları nasıl...
Sürdürülebilir Kalkınma Raporu 2026, dünyanın 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın hiçbirinde 2030...
TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan “Sanayi ve İnsan:...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013