13 Ocak. 2010 Çarşamba ntvmsnbc
Dünyadaki iklim değişikliğiyle mücadelenin başarılı olabilmesi için tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi gerekiyor.
Merkezi Washington'da bulunan çevre araştırmaları enstitüsü ''Worldwatch Institute'' tarafından yayınlanan raporda, iklim değişikliğinin yol açtığı krizle mücadele alanında son senelerde ümit verici çabalara tanık olunduğuna, fakat büyüme ve tüketimcilik esasına dayalı kültürü aynen muhafaza ederek teknolojik ve politik değişiklikler yapmanın tutarlı bir davranış olmadığına işaret edildi.
Sanayi ülkelerinde tüketim harcamalarının gayrisafi iç hasılanın yaklaşık yüzde 70'ini oluşturduğu hatırlatılan raporda, ''ekonominin sürdürülebilir olması için insan toplumlarının kültürel değerlerini değiştirmesinin elzem olduğuna'' dikkat çekildi ve bu bağlamda, ''özellikle tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiği'' vurgulandı.
Rapora göre, dünya nüfusu 2006 yılında hizmet ve mal almak için 30 trilyon dolardan fazla para harcadı. Bu rakam, son 10 yılda yüzde 28'lik artış anlamına geliyordu. Bu tüketim çılgınlığı, ham madde ve enerji tüketimini körükledi. Bugün yeryüzündeki her insan, ortalama bir Amerikalı gibi günde 88 kilo muhtelif mal tüketse, gezegenimiz bugünkü nüfusun beşte biri olan ancak 1,4 milyar insanın karnını doyurabilir.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25043594/
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Hükümetlerin fosil yakıt üretim planları, Paris Anlaşması hedefleriyle çelişiyor; 2030’da gerekenin...
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
İklim krizi kakao üretimini tehdit ediyor. Çikolatasız bir geleceği önlemek için bilim insanları...
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013