07.07.2010 Birgün Birleşik Devletli yetkililer, Meksika Körfezi’nde Nisan ayında çöken petrol platformundan kaynaklanan sızıntının, körfezdeki beş eyaletin tümünün kıyılarına yayıldığını bildirdi.
Teksas eyaleti sahilinde, Galveston yakınlarına vuran katran yumaklarında yapılan testler, bunların ‘Deepwater Horizon’daki sızıntıdan kaynaklandıklarını ortaya koydu. Louisiana, Mississippi, Alabama ve Florida kıyı şeridi zaten petrol sızıntısından etkilenmekteydi.
Öte yandan BP, Meksika Körfezi’nde yaşanan petrol sızıntısı felaketinin şirkete şu ana kadarki maliyetinin 3 milyar doları aştığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada faturanın 3 milyar 120 milyon doları bulduğu belirtildi. Bu rakama, sızıntıyı kontrol altına alma ve temizlik faaliyetleriyle, sızıntıyı denetim altına almak için kazılan kuyular için yapılan harcamanın dahil olduğu kaydedildi.
Ayrıca, sızıntıdan etkilenenlere şu ana dek yapılan 147 milyon dolarlık tazminat ödemesinin de bu rakamın içinde olduğu kaydedildi. Ancak BP, sızıntının toplam maliyetinin çok daha yüksek olacağı uyarısını da tekrarladı. Geçen hafta yapılan açıklamada, maliyetin 2 milyar 650 milyon dolar olduğu duyurulmuştu.
Şirket, sızıntıyı kontrol altına alma ve temizleme faaliyetlerinde şu an 44 bin 500 kişinin çalıştığını kaydetti. Ancak şirket, şu sıralarda bölgede etkili olan Alex Kasırgası nedeniyle su yüzeyinden petrol toplama çalışmalarının bir süreliğine askıya alındığını belirtti.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
Soğuk leke olarak adlandırılan fenomen, okyanus akıntılarını ve Avrupa’daki aşırı sıcakları nasıl...
Sürdürülebilir Kalkınma Raporu 2026, dünyanın 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın hiçbirinde 2030...
BM’nin yeni raporu, yapay zekânın su, enerji, arazi kullanımı ve elektronik atık üzerindeki ortaya...
Yeni bir araştırma, fosfat kıtlığı yaşayan bakterilerin metan ürettiğini ve bunun iklimle...
TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan “Sanayi ve İnsan:...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013